fkvkz

Vijesti iz 2004.

prosinac 2004.

18. 12. 2004.  

Na prvom međunarodnom festivalu animiranog filma Animateka 2004, re-drawing Europe u natjecateljskom programu prikazan je film Život je kao san. Ili, kako je preveden na slovenski, Živeti kakor u sanjah. Osim 56 filmova iz Europe u natjecateljskom programu, na festivalu prikazani su i posebni programi, kao retrospektiva Nikole Majdaka, predstavljanje odsjeka za animaciju Akademije likovnih umjetnosti u Bratislavi, međunarodnih festivala animiranog filma I Castelli Animati iz Italije i zagrebačkog Animafesta, slovenske retrospektive i panorame, Francuske udruge za animirani film AFCA itd. Festival je održan u Ljubljani, u Gradskom kinu Kinodvor od 14. do 18. prosinca 2004.

11. 12. 2004.  

4. European Meeting of Young People's Audiovisual Creation - Camera Zizanio održao se od 27. studenog do 11. prosinca 2004. godine u gradu Pyrgos, na Peloponezu u Grčkoj. Camera Zizanio odvija se u sklopu 7. Olympia International Film Festivala. I dok Camera Zizanio prikazuje filmove mladih autora do 20 godina starosti, Olympia FF je profesionalni festival s filmovima za djecu i mlade. Dakle, ove godine na Camera Zizaniu prikazano je 203 filmova iz 27 zemalja. U europskoj sekciji filmova dobne skupine od 13 do 16 godina Hlad i mir dobio je posebno priznanje.

 

 

studeni 2004.

28. 11. 2004.  

Videoklub Mursa, Osijek, uz Hrvatski filmski savez, priredili su 36 reviju hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva čiji se program od 26. do 28. studenoga 2004. godine odvijao u Kinu Urania. U Osijeku. Program revije sastojao se od 55 filmskih radova prikazanih u šest revijskih projekcija koje je žiri u sastavu Simon Bogojević Narath, Ivan Faktor, Nikica Gilić, Zoran Tadić i Petar Krelja odabrao od 134 prijavljena rada. FKVK Zaprešić prijavio je deset filmova (3 igrana, 1 dokumentarni, 5 animirana i 1 žanr), a prikazano ih je 5: Mojsije, Lutka, Jogger, Povratak i Sasvim običan dan u dvorištu FKVKZ-a, dakle, 4 animirana i jedan igrani. Nakon svih šest revijskih projekcija 18 radova je izabrano u uži krug među kojima je zatim žiri na javnom žiriranju glasao za pojedine nagrade. Pa je tako film Mojsije nagrađen prvom nagradom, a Povratak trećom nagradom.

20. 11. 2004.  

35. kvarnerska revija amaterskog filma KRAF i 5. festival amaterskog filma MORE održava se u godini kada organizator ova dva festivala, a to je Kino video klub Liburnija-film iz Rijeke, slavi 45. rođendan. U trodnevnom slavlju, od 18. do 20. studenog 2004. godine, prikazana je projekcija 35. KRAF-a, projekcija 5. MORE-a, otvoren 2. salon fotografija, a sve je završilo u subotu dodjelom nagrada i domjenkom. Na KRAF bilo je prijavljeno 85 filmova iz okolnih država, prikazano ih je 12 i među njima Sasvim obično jutro u dvorištu FKVKZ-a Davora Biruša koji je osvojio brončanu diplomu za igrani film, te Hlad i mir Justine Kosir, Nikole Dubovića, Anđelka Krainovića, Maria Goričana i Daria Orsaga koji je osvojio zlatnu diplomu za animaciju. Na festival MORE prijavljeno je deset filmova iz Hrvatske, prikazano njih 6, među njima film Lutka Davora Klarića s osvojenom srebrnom diplomom.

7. 11. 2004.  

Na ALTER-NATIVE 12 International Short Film Festival prijavljeno je 444 filmova iz 34 zemalja, a za službeni program odabrano ih je 57 koji su prikazani od srijede, 3. studenog, do nedjelje, 7. studenog, kada je festival zatvoren. Od FKVKZ-ovih odabrani su Sasvim običan dan u dvorištu FKVK-a Zaprešić i Mojsije koji su na programu bili u subotu, 6. studenoga. Osim natjecateljskog programa kratkih filmova, program festivala činilo je i nekoliko cjelovečernjih filmova, predstavljanje festivala Mediawave, akademije FAMU, poznatih redatelja, izložbe filmskih plakata i nekoliko tribina i predavanja te neobavezno večernje-noćno druženje u pabu Tutun.

6. 11. 2004.  

1. revija jednominutnog filma - 60 sekundi hrvatskog filma, Zagreb, 6. 11. 2004. u 19,00 sati. Priređivači 60 sekundi hrvatskoga filma bili su Autorski studio – Fotografija, film, video, Hrvatski filmski savez te MM centar Studentskog centra. Ukupno 80 filmova prikazano je u dvije projekcije u Dvorani MM Studentskog centra. Iz FKVKZ-a prikazani su filmovi Amen Ivana Škoca, Apollo 11 i 1/2 Ane Maras, Marine Pavić, Nikoline Tompić i Katarine Vrgoč, Djevojčica sa šibicama, Jogging i Mojsije Jadranka Lopatića, Evolucija Kristiana Žeinskog i Daria Črepaka, Lutka Davora Klarića, Paranoja Kristine Kajnić, Marijane Orlović i Kristijana Župana, Ritam Darka Bejića, Marka Bejića, Gorana Petrekovića i Mišela Rašića, Ruke Miroslava Klarića i Sasvim običan dan u dvorištu FKVK-a Zaprešić Davora Biruša. Treće mjesto 1. revije 60 sekundi hrvatskog filma dobio je film Ruke.

 

 

listopad 2004.

28. 10. 2004.  

2. Dan hrvatske animacije, Kino Tuškanac, Zagreb, 28. 10. 2004. - ASIFA (međunarodna udruga animiranog filma) Hrvatske, Animafest, Svjetski festival animiranog filma i Hrvatski filmski savez drugu godinu za redom, u povodu Međunarodnog dana animacije, organiziraju Dan hrvatske animacije, čiji su se programi 28. listopada ove godine odvijali u Kinu Tuškanac. U prvom dijelu programa Dana hrvatske animacije, na projekciji održanoj u 16 sati, prikazani su radovi djece i mladeži nastali u sezoni 2003/2004. Među šesnaest odabranih filmova u projekciji bili su Janko i kornjača, Hlad i mir, Evolucija II: Povratak evolucije te Lutka. Drugi je dio programa ovogodišnjega Dana hrvatske animacije bio u cijelosti posvećen radovima studenata Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. U trećem, večernjem dijelu programa, na projekciji održanoj u 19 sati, prikazano je sedamnaest filmova nastalih u profesionalnoj hrvatskoj animaciji tijekom 2003. i 2004. godine, među njima Povratak i Mojsije FKVK-a Zaprešić.

24. 10. 2004.  

Prenosimo sa stranica HFS-a: Na predstavljanju zagrebačke županije u francuskoj pokrajini Pikardiji, u gradiću Coucy le Chateau, od 15. do 24. listopada 2004. uz programe kulturno-umjetničkih društava, koncerte Lane Genc, izložbu i predstavljanje kulinarskih specijaliteta zagrebačke županije održane su dvije projekcije. Prvi je dan prikazan film Zaboravljeni Damira Čučića, a potom i filmovi FKVK Zaprešić i FAG Enthusia Planck iz Samobora. Uz filmove u Francuskoj su bili i Mario Papić, Fran Sokolić, Kristijan Jenko i Matko Burić, koji su se usprkos slabu odazivu na projekciju neprofesijskih filmova, zahvaljujući srdačnim domaćinima i francuskom vinu, vratili zadovoljni.

23. 10. 2004.  

5. Mednarodni festival nekomercialnega filma - TOTI, održan je u mariboru, Slovenija, 23. listopada 2004. godine u organizaciji Film in video kluba Maribor. Ove godine na festival prijavljen je 141 film iz 14 država među kojima je međunarodni žiri odabrao naslove za jednu od nagrada ili diploma festivala. Iz Hrvatske je pristiglo 15 filmova, od kojih je šest iz FKVK-a Zaprešić, isto toliko iz KK-a Karlovac, a tri rada je prijavio i Kruno Heidler. Od prijavljenih naših filmova četiri su primila Diplomu s posebnim priznanjem. Lutka Davora Klarića, Hlad i mir Nikole Dubovića, Justine Kosir, Anđelka Krajinovića, Daria Orsaga i Maria Goričana te Mojsije Jadranka Lopatića diplomu za animirani film, a Sasvim običan dan u dvorištu FKVK-a Zaprešić Davora Biruša diplomu za igrani film.

10. 10. 2004.  

10. listopada u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić održana je projekcija filmova FKVKZ-a nastalih 2004. godine. Ovom projekcijom 15 najnovijih filmova obilježili smo i devetu obljetnicu kluba i grada Zaprešića. U tome su nam pomogli i gosti, Kino klub Karlovac, s izborom svojih filmova kojima su se predstavili publici u Zaprešiću. Naravno, iskoristili smo priliku i da se pohvalimo uspjesima u ovoj godini: sudjelovanju na 26 festivala i osvojenih osam prvih, sedam drugih i devet trećih mjesta te osam priznanja. Ujedno smo se zahvalili svima zaslužnima za ove uspjehe.

 

 

rujan 2004.

24. 9. 2004.  

7. Auburn International Film Festival For Children and Young Adults primio je ove godine preko 400 radova iz 33 zemlje od kojih je odabrano 137 naslova koji su se natjecali za Tadgell's Bluebell Award od 20. do 24. rujna 2004. godine. U gradu Auburn, Australija. U kategoriji filmova djece starosti od 6 do 14 godina uvršteno je pet filmova ŠAF Čakovec, dok je u kategoriji filmova mladeži starosti od 15 do 22 godine bilo sedam naših filmova: Lutka Davora Klarića, Sasvim običan dan u dvorištu FKVK-a Zaprešić Davora Biruša, Hlad i mir Nikole Dubovića, Justine Kosir, Anđelka Krajinovića, Daria Orsaga i Maria Goričana, Evolucija II - povratak evolucije Nikole Dubovića, Mirka Škoca i Kristiana Žeinskog, Janko i kornjača Lucije Papa, Helene Špinderk, Mihaele Tikvica, Ivane Benko, Sandre Ulrich i Monike Ključarić, Paranoja Kristine Kajinić, Marijane Orlović i Kristiana Župana te Negdje oko ničega Darka i Marka Bejića i Gorana Petrekovića.

19. 9. 2004.  

2. Festival kratkog filma Mostar, Bosna i Hercegovina, 16. - 19. rujan 2004. Organizator festivala je Mladi Most Film Klub. Festival se sastoji od 3 dijela: amaterskog kratkog filma regije te selekcije studentskog filma (natjecateljski dio Festivala), i revije profesionalnog europskog kratkog filma. Poseban dio namjenjen je vezi glazbe i filma u kojem se prikazao kino-koncert i DJ/VJ party večeri kao dio off programa festivala. Projekcije i popratni program su se održavali u OKC Abrašević. U natjecateljskom programu festivali bili su naši filmovi Hlad i mir, Lutka, Sasvim običan dan u dvorištu FKVK-a Zaprešić i Negdje oko ničega.

5. 9. 2004.  

66. Svjetski festival neprofesijskog filma UNICA 2004 održao se u gradu Veitshöchheim, Njemačka od 25. kolovoza do 5. rujna 2004. godine. Jedan od filmova uvrštenih u program hrvatske produkcije bio je jednominutni film Ruke Miroslava Klarića i Jadranka Lopatića.

1. 9. 2004.  

Škola medijske kulture namijenjena je nastavnicima koji u okviru nastave hrvatskoga jezika i izborne nastave provode nastavni program medijske kulture, kao i voditeljima filmskih i videodružina. 6. Škola medijske kulture održana je u Trakošćanu od 23. kolovoza do 1. rujna 2004. koju su pohađali Jadranko Lopatić i Miroslav Klarić u Radionici igranog filma, voditelj Zoran Tadić, filmski redatelj, Sandra Netahly Korunčev i Kristina Kajinić u Specijaliziranoj radionici kamere i snimanja, voditelj Silvestar Kolbas, filmski i TV-snimatelj, te Tomislav Krištofić u Specijaliziranoj radionici filmskog scenarija, voditelj Goran Tribuson, književnik. Filmove nastale na radionici možete vidjeti ovdje.

 

 

kolovoz 2004.

16. 8. 2004.  

28. Open Air Filmfest Weiterstadt 2004, Weiterstadt, Njemačka 12. - 16. kolovoza 2004.
Na festival je pristigao rekordan broj filmova iz čak 56 zemalja pa su festival prozvali "Olimpijadom kratkog filma" s motom Dabei sein ist alles . Osim kratkometražnih ostvarenja svih žanrova, na festivalu ima i žive glazbe, partija, koncerata, vj-ova, radionica itko zna čega sve ne do kasno u noć. U ipak pristojnija vremena na programu 28. Weiterstadta stavljeni su naši filmovi Život je kao san, Lutka, In flagranti i to u subotu, 14. 8. s početkom u 11 sati u filmskom šatoru kod Braunshardter Tännchen. Na istom mjestu ali u nedjelju oko 13 sati su filmovi Sasvim običan dan u dvorištu FKVK-a Zaprešić, Jedan i Prvi susret.

 

 

srpanj 2004.

18. 7. 2004.  

"Ohne Kohle" Video und Filmfestival Wien 2004, Austrija Prikazuje kratke filmove svih žanrova, preporučeno do 15 minuta trajanja, ali koji su nastali "bez love", odnosno bez posebnih novčanih potpora. Ovdje su nam prikazali filmove In flagranti Dubravka Orlovića i Mladena Kovačića te Prvi susret Davora Biruša.
2004 2004

10. 7. 2004.  

5. Maremetraggio International Short Film and Debut Works Festival 2004 održao se od 3. do 10. srpnja 2004. u Trstu, Italija. Festival ima nekoliko sekcija, Maremetraggio, sekcija kratkih filmova koji su osvojili neku nagradu na europskim festivalima, Ippocampo, isto to samo dugometražni film, Corallino, nacionalni program, te sekcija INCE pod pokroviteljstvom CEI (Central European Initiative) u kojoj je 17 filmova, a među njima i Život je kao san. Isti taj film osvojio je terzo premio (iliti treću nagradu) u toj sekciji INCE.

1. 7. 2004.  

U Zapisu broj 46 iz 2004. godine objavljen je, pod rubrikom Mali filmski razgovori, tekst Duška Popovića "Miroslav Klarić i Jadranko Lopatić: zaprešićki dvojac bez kormilara". Zapis je bilten Hrvatskog filmskog saveza koji izlazi četiri puta godišnje. Duško Popović bavi se od 1981. godine novinarstvom. Pisao je u raznim listovima, a radio i kao spiker, novinar i urednik na radiju, bio tajnik dva kinokluba, član priređivačkih odbora i tajnik žirija na petnaestak Revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva. Stalni pratitelj svih revija, festivala i filmskih zbivanja. Tekst koji je napisao o zaprešićkom dvojcu, to jest nama, je vrlo lijep, onako lirski poetičan, ali jako dug pa nema potrebe da ga čitate. Ionako svi znaju koliko smo mi super.

 

 

lipanj 2004.

26. 6. 2004.  

Drugi Tabor film festival održao se od 21. do 26. lipnja 2004. u, a gdje drugdje, dvorcu Veliki Tabor. Naravno, FKVKZ nije imao film u glavnom programu, naravno, čak niti u onom ne-glavnom nazvanim Neprilagođeni, ali TFF imao je i popratne programe. Jedan od njih bio je program s ovogodišnje Hrvatske revije jednominutnih filmova pa su tu prikazani jednominutni Ruke i Jogger. Drugi program je izbor s trećeg RAF-a i tu su bili filmovi Ruke (opet), Bariša, Apollo 11&1/2 te Hlad i mir. Naravno, ovi popratni programi nisu prikazivani na velikom platnu, već u popratnoj prostorijici, iza prašnjavih uskih prolaza, negdje u podrumu, u mraku. Ali nema veze, mi smo ionako gledali glavni program.

19. 6. 2004.  

16. svjetski festival animiranog filma ANIMAFEST održan u Zagrebu od 14. do 19. lipnja 2004. Život je kao san je prikazan izvan konkurencije.

19. 6. 2004.  

32. Festival der Nationen s podnaslovom najbolji nekomercijalni kratki filmovi i videi iz cijelog svijeta održan je u mjestu Ebensee, Gornja Austrija od 13. do 19. lipnja 2004. godine. Ovo iz cijelog svijeta ove godine značilo je 650 prijavljenih filmova iz 37 zemalja, od čega je jedan dio bio odabran za prikazivanje bezuvjetno, a jedan dio za prikazivanje samo ako autor prisustvuje projekciji. Prikazani su svakako bili filmovi Hlad i mir Nikole Dubovića, Justine Kosir, Anđelka Krajinovića, Daria Orsaga i Maria Goričana, te Ritam Darka i Marka Bejića, Gorana Petrekovića i Mišela Rašića, i to 13. lipnja. Hlad i mir je osvojio 3. nagradu Bär im bronze.

6. 6. 2004.  

4. international film festival "The Unprecedented Cinema" po engleski ili Невиданное кино (Nevidannoe Kino) po ruski ili Ennenägematu film po estonski ili po hrvatski - Kino neviđeno (hm?) održao se 5. lipnja u Maardu, u Narodnom domu, te 6. lipnja u Talinu, u Kulturnom centru Lindakivi. U Estoniji. U konkurenciji je sudjelovalo 65 filmova i još 15 filmova u dva programa izvan konkurencije. U službenom programu su bili klupski filmovi Kontra koji je dobio nagradu "Best 1 minute film", Ritam, koji je dobio nagradu "Bronze frame", Sasvim običan dan u dvorištu FKVK-a Zaprešić koji je dobi nagradu "Silver frame" i Krešo koji je dobio glavnu nagradu "Golden frame". Od svega po malo.

6. 6. 2004.  

42. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece i mladeži priređena je u Zadru od 3. do 6. lipnja 2004. godine, a priredili su je Hrvatski filmski savez i OŠ Stanovi, Zadar. Na reviju je prijavljeno 123 filmova djece i 101 film mladeži iz 89 različitih filmskih klubova, družina i škola. Članovi Ocjenjivačkog suda (Maja Flego, Jasna Pandžić, Snježana Tribuson, Krešimir Mikić i Slaven Zečević) uvrstili su u službeni program 99 videoradova koji su prikazani u 8 revijskih projekcija u Hrvatskoj kazališnoj kući. I da ne duljimo, evo filmova na reviji u produkciji FKVKZ-a, CTK-a Zaprešić uz OŠ Antuna Augustinčića i Centra za mladež Zaprešić: Šalabahteri, Hlad i mir, Lift, Roboti, Nasilje u školi i Janko i kornjača u konkurenciji djece, te Sasvim običan dan u dvorištu FKVK-a Zaprešić, Državna cesta br. 225, Evolucija II: povratak evolucije, Film Hrvoja Horvata, Negdje oko ničega i Lutka u konkurenciji mladeži. Shodno tome, ekspedicija iz Zaprešića u Zadru bila je brojna i lako uočljiva sa slijedećim rezultatima: Hlad i mir - 1. nagrada za animirani film stručnog ocjenjivačkog suda, Nasilje u školi - 2. nagrada za tv reportažu stručnog ocjenjivačkog suda te 1. nagrada za tv reportažu ocjenjivačkog suda djece, Državna cesta br. 225 - 2. nagrada za dokumentarni film stručnog ocjenjivačkog suda te 2. nagrada za dokumentarni film ocjenjivačkog suda mladeži, Evolucija II: povratak evolucije - 3. nagrada za animirani film ocjenjivačkog suda mladeži, Film Hrvoja Horvata - 2. nagrada za igrani film stručnog ocjenjivačkog suda, Lutka - 3. nagrada za animirani film stručnog ocjenjivačkog suda te 1. nagrada za animirani film ocjenjivačkog suda mladeži. Dovoljno.
Posljednjeg dana revije, prije pdjele nagrada i zatvaranje revije, održana je projekcija jednominutnih filmova prijavljenih na "Malu minutu". Ovdje smo imali dva filma, Ritam i Paranoja. Paranoja je uvrštena u "Top 5" izbor "Male minute", dok je Ritam osvojio 1. mjesto.
2004 2004

5. 6. 2004.  

4. Extra short film festival - ESF 2004, Novosibirsk, Rusija. Natjecateljski program - In flagranti i Ritam u sekciji video, Sizif, Kontra, Muha, Misija i Ljetne radosti u sekciji animacija. Nagrada za "najbolju mušku ulogu" filmu In flagranti.

 

 

svibanj 2004.

30. 5. 2004.  

21. Międzynarodowy Festiwal Filmowy "Dozwolone do 21" - " Up to 21", Varšava, Poljska, 2004.
Hlad i mir osvojio 3. nagradu

29. 5. 2004.  

12. hrvatska revija jednominutnih filmova održana je 28. i 29. svibnja 2004. godine u Požegi. Kao i jedanaest puta prije toga, projekcija 48 odabranih jednominutnih filmova prikazana je u petak u dvorani Gradskog kazališta u 20 sati, a isto tako reviju je organizirao GFR Film-video Požega u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom. Ove godine u projekciji sudjelovali smo s tri filma: Ruke Miroslava Klarića i Jadranka Lopatića, Jogger Jadranka Lopatića te Lutka Davora Klarića. Nakon odgledanih svih filmova međunarodni žiri dodijelio je filmu Ruke drugu nagradu revije.

16. 5. 2004.  

2. Taiwan International Animation Festival sastojao se od nekoliko programa: New Vision, Creation in Taiwan, Schools from the World, Best of Best, Animation feature films, Program for Kids, Director in Focus, Special Presentations. U programu New Vision prikazan je odabir od 61 filma međunarodnih autora iz dvadeset i četiri zemlje koji su selektirani među 347 prijavljenih animacija. Kao predstavnik Hrvatske (od 13 prijavljenih) odabran je film Život je kao san. Ovaj očito poveći festival animiranog filma s respektabilnim brojem prikazanih filmova i međunarodnih gostiju iz svijeta animacije, održan je od 7. do 16. svibnja 2004. u tajvanskom glavnom gradu Taipei.

 

 

travanj 2004.

4. 4. 2004.  

International Animated Film Festival "BIMINI", održao se od 1.do 4. travnja 2004. u kinu Riga, u gradu Riga, u Latviji. Sve zajedno, u službenoj konkurenciji kao i izvan nje prikazano je 180 animiranih filmova. Među njima našli su se i Crvuljak, animirani film Nikole Dubovića, Justine Kosir i Anđelka Krajinovića, Hlad i mir, opet animacija Nikole Dubovića, Justine Kosir, Anđelka Krajinovića, Daria Orsaga i Maria Goričana, Jedan Davora Klarića i Život je kao san Jadranka Lopatića.

 

 

ožujak 2004.

21. 3. 2004.  

10. Festival des nichtkommerziellen Films "Ein Fenster zum Osten" 2004, Berlin, Njemačka, 19. - 21. ožujak 2004. U programu su prikazani animirani film Hlad i mir te eksperimentalni film Ritam u službenoj konkurenciji koju je činilo 46 od ukupno 164 prijavljena ostvarenja. Oba filma osvojila su posebne nagrade sponzora Tierpark hotela Abacus.

13. 3. 2004.  

13. Dani hrvatskog filma, festival kratkog i srednjometražnog filma, održao se od 9. do 13. ožujka 2004. u Zagrebu, u Kinu SC-a, Studentski Centar Zagreb. Mi smo bili prisutni u konkurenciji festivala s dva animirana filma. Hlad i mir Justine Kosir, Nikole Dubovića, Anđelka Krainovića, Maria Goričana i Daria Orsaga, te Djevojčica sa šibicama Jadranka Lopatića.

6. 3. 2004.  

3. RAF - Revija amaterskog filma održala se u Zagrebu od 29. veljače do 6. ožujka 2004. u Centru za kulturu Trešnjevka i u klubovima Booksa, M.a.m.a., Funk i Pauk. RAF prikazuje sve filmove pristigle na festival ako zadovoljavaju neke osnovne kriterije: da je amaterski, traje kraće od 20 minuta i nije stariji od dvije godine. Tijekom ovih tjedan dana prikazano je oko 140 filmova u "glavnom" programu, te još dosta toga u off programu. Jedan od tih off programa bio je i predstavljanje filmova našeg kluba u knjižari Booksa. Što u tom off programu, što u in programu, prikazani su: Unreal, In flagranti, Ruke, Ritam, In memoriam, Bariša, Muha, Eco fantasy, Prvi susret, Apollo 11 i 1/2, Shit, Amen, Djevojčica sa šibicama, Evolucija, Život je kao san, Crvuljak, Jedan, Kontra, Hlad i mir i Relativity tour.
U uži izbor filmova "Best of RAF 2004" uvršteni su filmovi Apollo 11 & 1/2, Hlad i mir, Ruke i Bariša.

 

 

veljača 2004.

8. 2. 2004.  

30. Eulenspiegeleien - Internationales Filmfestival für Humor & Satire, Berlin 2004, Njemačka. 6. - 8. veljače 2004. Prikazani filmovi Jedan, Evolucija i Kontra

 

 

siječanj 2004.

2004.