fkvkz

Vijesti iz 2012.

prosinac 2012.

29. 12. 2012.  

2013

Još jedna recesijska godina je za nama, uspješno smo preživjeli i smak svijeta, a nakon toga stvari mogu ići samo nabolje, zar ne? (Vas nismo ništa pitali gospodine Murphy!) Zato s optimizmom gledamo naprijed, u bolju budućnost!
Svim članovima , suradnicima i prijateljima, svim ljudima dobre volje želimo sretnu i uspješnu novu 2013. godinu!
Živjeli!

20. 12. 2012.  
kuglica

Eto, još jedno božićno drvce ukrasilo je naš klub!
Svake godine jelka izgleda sve zanimljivije, a i ukrasi su sve maštovitiji. Možda je to i razlog zašto stručni žiri još nije uspio donijeti konačnu odluku o najoriginalnijoj 'kuglici'. Možda je i bolje tako jer ukrasi još uvijek stižu na jelku pa se i vi još uvijek možete, ako do sada niste, priključiti natječaju.
I na kraju, svim članovima kluba, dragim prijateljima, suradnicima i svim ljudima dobre volje želimo čestit i blagoslovljen Božić!
bor bor bor bor

bor
16. 12. 2012.  
slon

Od 8. do 16. prosinca u Zavodu Udarnik u Mariboru prikazivalo se mariborsko izdanje Animateke, međunarodnog festivala nimiranog filma. U subotu, 15. prosinca, nazočili smo dodjeli nagrada Mali Slon za animirane filmove djece i mladeži te projekciji nagrađenih filmova, kako onih u programu Mali slon, tako i pobjednicima festivala Animateka. Osim ovih filmova prikazan je i prošlogodišnji pobjednik, film 1000 ždralova.
Na žalost, ove godine kući smo se vratili bez nagrade, ali čak niti to nije pokvarilo dobro raspoloženje ekipe FKVKZ-a.
udarnik udarnik udarnik udarnik

udarnik
10. 12. 2012.  
kuglica

Sve članove i prijatelje kluba pozivamo u utorak, 18. 12. u 19,00 sati na već tradicionalno kićenje božićnog drvca u klubu. Iako skromnog karaktera, i ovo je vesela prilika za druženje, zabavu i uvod u blagdansko ozračje.
Naravno, kao i prošle godine, ukoliko želite (mislim, ono, ak' vam je gušt, nije obvezno), možete donijeti svoj ukras za klupsko drvce te ga tamo i vlastoručno postaviti. Sve će ih pregledati vrlo stručna komisija, a najoriginalniji ukras će biti i nagrađen.
Ipak, sa ili bez kuglice svi ste dobrodošli!

kuglica
10. 12. 2012.  
zizanio

Eto, kako saznajemo preko poluslužbenih kanala (točnije preko posta na Facebook grupi prevedenog pomoću Googla s grčkog na engleski) s u subotu završenog festivala Camera Zizanio doći će i neke nagrade u Hrvatsku. Film Maja FFVA Luka osvojio je drugu nagradu u kategoriji djece do 12 godina, film Jedina SKIG iz Gunje osvojio je treću nagradu u kategoriji djece od 13 do 16 godina, dok je Baj, baj prašina iz FKVKZ-a dobio nagradu za animaciju u istoj starosnoj skupini.
Čestitke autorima nagrađenih filmova, a detaljno izviješće kako je bilo u Grčkoj valjda će nam dati naši dubrovački prijatelji.

zizanio
4. 12. 2012.  
z

Opet u vašem gradu! Ponovno zimske školske praznike možete provesti u FKVKZ-u na kreativan i zabavan način ako se prijavite na zimsku filmsku radionicu. I ove godine jedna od radionica namijenjena je srednjoškolcima, a druga osnovnoškolcima.
Prijavite se osobno u klubu ili na telefon 4001565 ili na mail fkvkz(at)fkvkz.hr.
Radionice započinju 2. 1. 2013. u 9,00 sati kada ćemo se dogovoriti o svemu tko, gdje, kada i što će se raditi, a završavaju 12. 1. 2013. Dobrodošli su svi koji žele raditi film ili pak naučiti kako se radi film.

zimska
4. 12. 2012.  
slon

Od 8. do 16. prosinca u Zavodu Udarnik u Mariboru prikazuje se program Mali Slon, program animiranih filmova djece i mladeži koji se odvija u sklopu Animateke.
Projekcije filmova su razvstane po dobnim skupinama autora na Mini, Midi i Maxi, a koje se održavaju u utorak, 11. 12., srijedu, 12. 12. i četvrtak 13. 12., dok je u subotu, 15. 12. podjela nagrada i projekcija nagrađenih filmova.
U programu od osamdesetak filmova iz deset zemalja je i pet naših filmova: Majmunska posla, Evolucija, Biba i Bubimir te Baj, baj prašina u Midi kategoriji kao i Hranidbeni lanac u Maxi kategoriji.
Sve projekcije počinju u 19,00 sati u Zavodu Udarnik Maribor, Grajski trg 1, Slovenija. Vabljeni!

slon

 

 

studeni 2012.

30. 11. 2012.  
zapresic

U suradnji Savjeta mladih Zagrebačke županije i Savjeta mladih Grada Zaprešića u FKVKZ-u je održana tribina "Mogućnosti mladih Zagrebačke županije u poduzetništvu". Predavači su bili pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije, Damir Fašaić, dipl. oec. koji je predstavio subvencije Zagrebačke županije i Ivan Matuna, direktor Matuna d.o.o. koji je podijelio iskustva iz tehnološkog parka i pokretanja kompanije.
savjet mladih savjet mladih

poduzetnistvo
28. 11. 2012.  
zizanio

Za nekoliko dana, točnije 1. prosinca, započinje 12. izdanje festivala Camera Zizanio - European Meeting of Young People’s Audiovisual Creation koji se održava u grčkom gradiću Pyrgosu nadomak slavne Olympie koja pak ugošćuje festival Olympia International Film Festival for Children and Young People i kojeg je Camera Zizanio sastavni dio. Eto, sad kad smo sve to pojasnili možemo reći kako je i ove godine FKVKZ dio tog festivala (ovog u Pyrgosu, ne onog u Olympiji) i to sa sedam filmova: Baj, baj prašina, Crvenci i plavci, Crveni gumb, Hranidbeni lanac, Majmunska posla, Moj pas je robot i Čovjek iz filma. Spomenimo kako iz Lijepe naše ima i filmova drugih klubova i družina, i to po jedan iz OŠ Bartola Kašića (Zagreb) i SKIG-a (Gunja), te po dva iz Udruge Luža (Dubrovnik) i FFVAL-a (Luka) koji će se svi prikazati u utorak, 6. 12. 2012. Natuknimo još podatak kako je ove godine u projekciji europske sekcije čak 115 filmova iz 20 zemalja koji će se natjecati 3 kategorije prema dobi autora: starosti do 12 godina, od 13 do 16 te od 17 do 20 godina.
Naranče!

zizanio
26. 11. 2012.  
44

Sa 44. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva vratili smo se s nagradom Plaketom UNICE za 2012. godinu, istina, ne za film već za, citiram, izuzetan doprinos u organizaciji, obrazovanju i popularizaciji filmskog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj.
Još su nas tamo nahvalili, a mi se nadamo da je to bilo zasluženo i da ćemo zaslužiti još poneku Unicu.
No, sudionici Revije u Đakovu, nagrađeni kao i oni drugi, sigurno se nisu vratili praznih ruku ili misli. Imalo se što za vidjeti i promisliti. Od prekrasnog Đakova, vinogorja Mandićevac i Đakovačke ergele pa do odličnih filmova. I tako, neki s nagradom u džepu, neki sa suvenirom u ruci, do iduće Revije u Puli.
Djakovo Djakovo Djakovo Djakovo
Djakovo

Djakovo
20. 11. 2012.  
thermaikos

S 5. Thermaikos International 2min Film Festivala javljaju nam kako smo osvojili nagradu "Best young artist <22 years old" i to za filmove Biba i Bubimir, Hranidbeni lanac, Baj, baj prašina, Evolucija i fkvkz koji su bili prikazani u službenoj selekciji festivala na kojem je prikazano 45 filmova iz 15 zemalja. Projekcija ovih filmova trajanja do 2 minute održana je 17. 11. 2012.
Eto, zahvaljujemo žiriju i organizatoru na dodijeljenoj nagradi i suradnji, a mladim autorima čestitamo.

t
20. 11. 2012.  
prava djece

Eto, vratili smo se iz Osijeka s 4. festivala o pravima djece gdje smo imali u projekciji dva filma koje su, uz ostale filmove u produkciji još desetak filmskih družina i klubova, vidjela prepuna gledališta Dječjeg kazališta i Cinestara u Osijeku. Bilo je lijepo i ugodno sudjelovati na ovom festivalu i druženju s djecom i voditeljima iz cijele Lijepe naše.
Osijek Osijek Osijek Osijek

Osijek
13. 11. 2012.  
zapresic

Ponukani nedavnim uspjesima na revijama i festivalima, jučer je za autore nagrađenih filmova i njihove voditelje iz FKVKZ-a i OŠ Ljudevita Gaja upriličeno primanje kod gradonačelnika grada Zaprešića, gosp. Željka Turka.
Osim gradonačelnika filmaše pozdravili su i njegov zamjenik Stjepan Orgulan, predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Cvetko, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Sandra Sabol Valenčak, pročelnica-tajnica Danica Jaman te Jelena Košec, viša stručna suradnica za odnose s javnošću i protokol. Mogli bi reći da je to bio susret na najvišem nivou. Pokazalo se kako su gradski čelnici itekako informirani o radu FKVKZ-a i filmske družine OŠ Ljudevita Gaja, ali su i sa zanimanjem saslušali dječje dojmove sa snimanja filmova i sudjelovanja na festivalima.
Grad Zaprešić je mladim autorima, kao zahvalu za rad i uspjehe, uručio koristan poklon - usb stick koji će uz zajedničke fotografije pomoći da ovaj susret ostane u lijepom sjećanju.
grad grad grad grad

fkvkz
8. 11. 2012.  
klapan

U sklopu programa 4. Podsusedskih svečanosti u četvrtak 08. studenog 2012. s početkom u 19 sati u auli sportske dvorane ''Sutinska vrela'', Podsusedski trg 14b u Podsusedu, održat će se autorska večer našeg člana Luke Klapana. Nakon prigodnog otvaranja izložbe koju će otvoriti povjesničar umjetnosti prof. Stanko Špoljarić uslijedit će projekcija Lukinih kratkih filmova nastalih u našoj produkciji i to: Alternativa, Naš kruh, Dok je njene noge nose, Prijatelji i Ruke od kamena.
Ova izložba iz ciklusa ''Primorski krajolici'' ostaje otvorena do 25. studenoga 2012.
Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas da svojim prisustvom uveličate ovo kulturno događanje.

klapan
5. 11. 2012.  
44

U izbor 60 najboljih filmova ovogodišnje produkcije za 44. reviju hrvatskog filmskog i videostvaralaštva uvršten je i animirani film Na klupi autorica Marijane Brekalo i Marije Sedak Benčić. Tako će se i na ovoj, trećoj ovogodišnjoj državnoj reviji (ostale dvije su revije mladeži i djece) pojaviti fkvkz i to sa 100 posto više filmova nego na onoj prošlogodišnjoj.
Revija se održava u Đakovu, od 23. do 25. studenoga. Čestitke autoricama!

44

 

 

listopad 2012.

31. 10. 2012.  
brdovec

Nakon nedavnih uspjeha na festivalima, dio nagrađenih članova FKVKZ-a koji stanuju na području Općine Brdovec primljeni su kod načelnika Općine gosp. Alena Preleca. Dio autora filmova Hrc, 100 posto jabuka i Čovjek iz filma tako su načelniku, u jednom opuštenom razgovoru, ukratko predstavili svoj rad u klubu, rad na filmu i uspjehe na festivalima, te popričali o planovima za budućnost i poneku filmsku karijeru.
Sa svoje je pak strane, u ime Općine Brdovec, načelnik čestitao autori(ca)ma na njihovom uspjehu i podijelio prigodne poklone i Priznanja za poseban doprinos kulturi u području filmskog stvaralaštva, uz obećanje kako će i dalje pratiti njihov rad u okvirima mogućnosti.
brdovec brdovec brdovec brdovec

brdovec
31. 10. 2012.  
raf

Prije nešto vremena (samo što to mi nismo prije vidjeli) objavljen je The very best of RAF 2012 - lista 'najbolje prihvaćenih filmova od strane jedinog mjerodavnog žirija - publike' (citat: RAF). U kategoriji KIDS & TEENS (gotovo jedinoj u kojoj smo i sudjelovali) izlistani su filmovi Mali orkestar, Mrav protiv papučice, Hrc, Ukleta kuća, Gospođice imaju prednost, Peh i Račići.
Program The best of RAF2012 se u sklopu putujućeg RAF-a prikazuje diljem Hrvatske i inozemstva.

raf
24. 10. 2012.  
3d

Svi zainteresirani osnovnoškolci od 5. do 8. razreda koji žele naučiti raditi 3D animaciju mogu se predbilježiti na tečaj 3D animacije koji će se održavati tijekom ove školske godine u FKVKZ-u.
Termini će biti subotom u prijepodnevnim satima (prema dogovoru) u trajanju od 90 minuta, a obuhvatiti će sve alate i postupke potrebne za izradu animiranog filma.
Grupa je ograničena na 10 polaznika i prijaviti se možete već danas na mail: fkvkz@fkvkz.hr, broj telefona 4001565 ili osobno u klubu svakog radnog dana od 8,30 do 15,30 sati.

3d
24. 10. 2012.  
thermaikos

5. Thermaikos International 2min Film Festival i ove godine odigrava se u grčkom gradiću Thermaikosu i, kao i prethodne četiri godine, prikazuju filmove trajanja do 2 minute.
Ove godine u selekciji od 37 filmova iz 14 zemalja uvršteni su i filmovi Evolucija, Baj, baj prašina, Biba i Bubimir, Hranidbeni lanac te fkvkz.
Eto.

thermaikos
24. 10. 2012.  
klapan

Čast nam je i zadovoljstvo obavijestiti Vas kako će u Klubu Zadrana u Zagrebu, Kukuljevićeva 8 u petak, 26. listopada 2012. s početkom u 19,30 sati biti otvorenje izložbe slika našeg člana Luke Klapana koju će ujedno popratiti projekcija dokumentarnih filmova Pridraški fragmenti i Ruke od kamena.
Čast nam je pozvati Vas da svojim prisustvom uveličate ovu iznimno zanimljivu kulturnu manifestaciju.

klapan
23. 10. 2012.  
prava djece

Četvrti Festival o pravima djece ove godine održava se u Osijeku od 19. i 20. studenog s paralelnim projekcijama u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Zadru i Šibeniku, te Varaždinu i Dubrovniku. Glavna tema festivala je „Različiti, a jednaki" te program Festivala, uz projekcije filmova djece, mladeži i filmova za odrasle, uključuje i popratna događanja. U sklopu filmskog programa prikazati će se desetak filmova djece i isto toliko filmova mladeži, a među njima i filmovi Stres te Laaa.
Festival organizira Ured UNICEF-a u Hrvatskoj u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu, Hrvatskim filmskim savezom, uz partnerstvo Hrvatskog telekoma i Blitz Cinestara, te potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

prava djece
22. 10. 2012.  
duff

Kada se nađete među zidinama drevnoga Grada gospara na tri dana, pa se još 'potrefi' i da je vrijeme kao izmišljeno - nit' prevruće, nit' prehladno, i sve to u dobrom društvu (naravno), nekako brige o filmovima i filmsko-izražajnim sredstvima i odlukama žirija budu odgurnute u drugi plan.
Neću reći da nam nije bilo važno pogledati dobre filmove, niti da nam nisu drage sve tri nagrade - i ona dječjeg žirija (Glista u Zavodu za zapošljavanje), i ona stručnog žirija za najbolji animirani film (Ljeto na plaži), a naročito ne nagrada Grand prix festivala (Hrc). Daleko od toga! Međutim, nekako su nam ipak najdraža nagrada riječi srdačnih domaćina: Dođite nam opet!
Hoćemo! XD

duff duff duff duff
duff duff duff duff

duff
13. 10. 2012.  
CroatianCinema

Mada na ovom mjestu ne običavamo propagirati nikoga osim sebe, u ovom slučaju ćemo učiniti jednu iznimku. Naime, ako vas zanima film i filmsko stvaralaštvo, svakako preporučamo posjet YouTube kanalu Croatian Cinema gdje je upravo krenula objava TV emisija dr. Ante Peterlića 'Što je film?'.
Iako objavljene 1986. godine ove emisije su i dalje itekako zanimljive i razumljive za pogledati, a da ne govorimo o tome kako su obvezno štivo bilo kojeg ozbiljnijeg filmofila.
Osim ovih TV epizoda na istom kanalu možete pogledati i filmove Zagrebačke škole crtanog filma, istaknute dokumentarce, suvremeni hrvatski film i još puno lipih stvari.

CroatianCinema
11. 10. 2012.  
la voici

Od rujna traje Festival Hrvatske u Francuskoj Croatie, la voici. Na Festivalu će se u gradovima širom Francuske, sve do kraja prosinca, Hrvatska predstaviti nizom izložbi, predstava, koncerata, turističkih događaja i filmskih projekcija.
Na jednom nizu filmskih projekcija nazvanih 'Cinéma croate pour le jeune public' (odnosno, hrvatska kinematografija za mlade) u 'Cinéma Le Lincoln' u Parizu, od 5. do 26. prosinca 2012. prikazivati će se i film Žablji zbor i to u društvu s Profesorom Baltazarom, Kokom i duhovima, dva crtića iz ŠAF-a te još nekoliko reprezentativnih filmskih ostvarenja.
Eto, rekli bi: Rendez-vous a Paris! (Hoće li nam netko platiti put? I smještaj. Pliiiiiz.)

la voici
10. 10. 2012.  
l

Čast nam je i zadovoljstvo obavijestiti Vas kako će u sklopu programa povodom Dana grada Zaprešića, a u organizaciji i pod pokroviteljstvom Srednje škole ''Ban Josip Jelačić'' i Kluba Zaprešićana ''Zapreščan'' u četvrtak 11. listopada 2012. godine s početkom u 19,30 sati u galeriji ''Anima'' u Zaprešiću, Trg Franje Tuđmana br. 1 biti ovorenje izložbe slika našeg člana Luke Klapana koju će otvoriti likovni kritičar i povjesničar umjetnosti prof. Stanko Špoljarić.
Stoga Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj kulturni događaj.

luka
9. 10. 2012.  
poz2012

I dok su jedni pozdravljali Sunce i more u Zadru, drugi su marljivo pripremali rođendansku proslavu printajući pozivnice, programe, plakate, smišljajući video-jingl, snimajući, montirajući, slažući play-listu, konvertirajući filmove... Ah, ali tako to i treba biti u životu: oni u najboljim godinama zaslužili su malo 'laganini', a oni mlađi moraju sticati iskustvo.
I tako su oni u najboljim godinama 7. listopada 2012. došli direktno s puta na Godišnju filmsku projekciju izbora filmova FKVKZ-a i divili se kako sve lijepo funkcionira i bez njih.
Bravo mladeži FKVKZ-a! Bravo! Pokazali ste da znate, želite i možete i svi vjerujemo (a naročito oni u najboljim godinama) da ćete iduće godine sve to napraviti još i bolje, ljepše, veće...
Hvala i svima koji su svojim prisutvom uveličali naš skromni rođendan, svim čestitarima i, daj Bože samo zdravlja (ah, i malo više penez) pa se vidimo za godinu dana na okruglom 18. rođendanu!

17 17 17 17
a) Oš' program?; b) Rebeka i Morena - vodilice; c) dvorana; d) Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Zaprešića Sandra Sabol Valenčak

program
9. 10. 2012.  
50

zd zd zd zd
zd zd zd zd

Redom: Ispred Sv. Donata, Pozdrav Suncu, Pozdrav Klariću, Rastepeni pozdrav;
zatim: Defile na pozornici, All together na pozornici, All together na rivi, FKVKZ na rivi. Desno: FKVKZ u pijesku na plaži.

7. listopada 2012. završila je 50. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece u Zadru, revija koju ćemo uvijek opisivati, barem što se nas tiče, samo superlativima. Savršeno vrijeme, prekrasan grad, odlični domaćini, super ekipa, dobri filmovi i rukovet nagrada. Kako malo treba čovjeku da bude sretan! Hvala svima!
Frikuša - 1. nagrada stručnog ocjenjivačkog suda za igrani film, Baj, baj prašina - 2. nagrada stručnog ocjenjivačkog suda za animirani film, Crveni gumb - 2. nagrada stručnog ocjenjivačkog suda u otvorenoj kategoriji, Frikuša - 2. nagrada dječjeg suda za igrani film, Strah - 3. nagrada dječjeg suda za igrani film, Biba i Bubimir - 1. nagrada dječjeg suda za animirani film, Padaj, padaj ss..nježiću - 2. nagrada dječjeg suda za animirani film, Stres - 2. nagrada dječjeg suda za tv reportažu.
Ukupno 8 nagrada!

zd
2. 10. 2012.  
poz2012

Čast nam je pozvati Vas, i vas, i sve vas na Godišnju filmsku projekciju izbora filmova FKVKZ-a povodom 17. rođendana kluba i Grada nam Zaprešića.
Već tradicionalno, to ćemo obilježiti projekcijom izbora filmova iz produkcije kluba u proteklih godinu dana u ukupnom trajanju od oko 90 minuta. Ulaz je besplatan pa nema razloga da i vi ne budete dio našeg rođendana.

Projekcija će se održati u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić, Trg žrtava fašizma 11, s početkom u 19,00 sati.

poz12

 

 

rujan 2012.

24. 9. 2012.  
festroia

Ovogodišnje 28. izdanje međunarodnog filmskog festivala Festroia održat će se od 21. do 30. rujna 2012. godine u Setubalu, Portugal.
U suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Festroia ove godine posebnim programom Homage to Croatian Cinematography stavlja naglasak na hrvatsku kinematografiju.
Program uključuje devet dugometražnih, osam kratkometražnih (igranih i animiranih) i sedam filmova u dječjem bloku. U tom dječjem programu će se osim filmova odraslih autora prikazati i naš Žablji zbor te još dva filma ŠAF-a Čakovec.
Eto, tako će žapci u Portugalu odkreketati svoje u društvu Ostojića, Brešana, Kušana, Grgića, Matanića...
Kre kre kre!

festroia
17. 9. 2012.  
luksuz

U subotu održan 10. Luksuz Festival po ceni filma obogatio je našu vitrinu za još jednu nagradu. Čovjek iz filma osvojio je titulu Best horror, jednu od sedam dodijeljenih nagrada u konkurenciji od 49 filmova. Zahvaljujemo žiriju festivala na nagradi, kao i ekipi iz Krškog uz isprike što nismo mogli doći na festival pošto se preklopio s Filmskom revijom mladeži.
Lep pozdrav in se vidimo naslednje leto.

luksuz
16. 9. 2012.  
duff

Ove godine od 18. do 21. listopada po prvi puta će se održati Duff (Dubrovnik film festival) - festival filma djece i mladeži zemalja mediterana.
Na našu veliku radost u program festivala odabrano nam je osam filmova i to Hrc u konkurenciji dokumentarnog filma, u konkurenciji igranog filma je Čovjek iz filma, te u konkurenciji animiranog filma odabrani su Progres, 1000 ždralova, Biba i Bubimir, Glista u Zavodu za zapošljavanje, Ljeto na plaži i Samo pijesak. Čestitke autorima!
Organizatori festivala su Kinematografi Dubrovnik i Medijska udruga Luža i mi im želimo veseo i uspješan festival.

duff
16. 9. 2012.  
17

I tako, još jedna revija mladeži je iza nas, i u vitrini FKVKZ-a ponosno stoji još jedna boca s filmom. Za one koji to još nisu čuli i vidjeli iz drugih izvora informiranja, film 100 posto jabuka osvojio je nagradu za najbolji film slobodnog stila na 17. filmskoj reviji mladeži održanoj u Karlovcu 12. - 15. 9. 2012.
U ta četiri dana vidjelo se dosta odličnih filmova, malo smo se hvalili okolo, precjednik nam je promijenio ime, a uz to je nastupio i kao tumač lokalnog dijalekta, imali smo prilike čuti jedan od najboljih (i najkraćih) izlaganja o turističkim znamenitostima, malo se smrzavali, malo se zabavljali, malo zezali...
intervju otvorenje TK predstavljanje
lunch grupa best nagrade

pero
11. 9. 2012.  
luksuz

14. i 15. rujna u Mladinskem centru Krško, Cesta krških žrtev 105, održava se LUKSUZ festival po ceni filma. Nama je, naravno, zanimljiviji onaj program u subotu, 15. 9. kada će biti prikazano i nešto naših filmova. U 11,00 sati u bloku pod nazivom 'Blood session - Mehke grozljivke in grozni kratki filmi' prikazuje se Čovjek iz filma, u 15,00 sati u bloku 'Reflexion about society I' je film Baj, baj prašina. Zatim, u 16,00 sati na programu je Hrc u bloku 'The Others, the strange I'. I na kraju, u 18,00 sati ide blok filmova s nazivom 'Kino otrok / Kids session' u kojem su filmovi Evolucija, Crveni gumb, Majmunska posla, Hranidbeni lanac, Biba i Bubimir, Ludi znanstvenik, Padaj, padaj ss..nježiću i Zapetljana priča.
Eto, obzirom da nije daleko, a i za doći tamo dovoljna je osobna iskaznica bez slovenske vinjete, ako se pitate što raditi u subotu ovo je jedno od mogućih odgovora.

luksuz
10. 9. 2012.  
gastro

Kratko foto-izviješće iz Osijeka i Gastro Film Festa.
a) gastro
b) gastro c) gstro d) gastro
Pa, krenimo redom: a) druženje prije filmova (pomalo liči na 'posljednju večeru' uz prazan stolac u sredini), b) publika desno, c) publika lijevo, d) glazbeni predah od filmova uz bend 'AMOS', e) direktor festivala Branko Hrpka i nagrađeni autori.

gstro
5. 9. 2012.  
cicff

Chicago je najveći grad države Illinois, treći najveći grad Sjedinjenih Američkih Država, ukupno četvrti najveći grad na sjevernoameričkom kontinentu i sedmi najveći grad u zapadnoj hemisferi. Chicago je dom Al Caponea, Sears Towera, Chicago Bullsa, Chicago Cubsa, Chicago White Soxa i Chicago International Children Film Festivala - najstarijeg i najvećeg festivala ovakve vrsti u Sjevernoj Americi. A ove godine isti taj festival, koji se održava po 29. put, udomiti će i Hrca, Majmunska posla i Samo pijesak u natjecateljskom programu od 246 filmova iz cijelog svijeta izabranih među više od 900 prijava.
Festival se održava od 26. listopada do 4. studenog ove godine u već navedenom gradu.
This is my kind of town, Chicago is
My kind of town, Chicago is...

cicff
3. 9. 2012.  
gastro

8. rujna 2012. godine održava se 10. Gastro film fest - revija filmova na temu hrane i pića.
Filmovi su podijeljeni u dvije kategorije - filmovi recepti i otvorena kategorija, a među ovim posljednjima biti će prikazani i naši filmovi Još litar jedan, Brza hrana i 100 posto jabuka.
Projekcija se odvija u ljetnom kinu, u dvorištu Doma tehnike u Osijeku u 21 sat.

gastro
3. 9. 2012.  
u

S početkom nove školske godine i FKVKZ započinje s upisom djece i mladeži u videogrupe igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma. Kao i prijašnjih godina, tijekom rujna možete se učlaniti i prijaviti u jednu od videogrupa, ovisno o željama i mogućnostima.
Godišnja članarina je 100 kn.
Prijave, kao i sve daljnje obavijesti, možete dobiti na adresi kluba, Trg žrtava fašizma 11, telefonom 01/4001565 ili upitom na e-mail: fkvkz(at)fkvkz.hr svakog radnog dana od 8,30 do 15,00 sati.

upisi

 

 

kolovoz 2012.

30. 8. 2012.  
17

Još je pet dana do otvaranja 17. filmske revije mladeži u Karlovcu. Sve o natjecateljskom programu i popratnim sadržajima možete vidjeti na stranicama revije, a mi ćemo samo skrenuti vam pozornost na predstavljanje našeg kluba u petak, 14. rujna u 14,30 sati u sklopu predavanja: 'Prezentacija 4 uspješne filmske družine'.
Ostale tri uspješnice su 'TvBit' iz Norveške, 'Station Next' iz Danske i 'Screenagers' iz Njemačke. Dakle, pozvani ste!

17
14. 8. 2012.  
50

Dakle, selekcijska komisija donijela je odluku o filmovima koji će biti prikazani na 50. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece u Zadru ove godine. Naravno, sve odabrane filmove možete vidjeti na stranicama HFS-a, a mi ćemo ovdje nabrojati samo one iz našega kluba. Abecednim redom: Baj, baj prašina, Biba i Bubimir, Crveni gumb, Drvo, Evolucija, Frikuša, Hranidbeni lanac, Jezero suza, Like a boss, Ludi znanstvenik, Majmunska posla, Moj pas je robot, Padaj, padaj ss..nježiću, Strah, Stres.
Ukupno 15 filmova koji će predstaviti FKVKZ u Zadru od 4. do 7. listopada...
Čestitke SVIM autorima filmova na njihovom trudu i radu tijekom godine.

50
13. 8. 2012.  
nh

Filmfest der NEUE HEIMAT film festival je koji se ove godine održava po 8. put u gradu Burg Klempenow, gradu skroz na sjeveru Njemačke, za pola prsta na karti udaljen od obale Baltičkog mora.
Uglavnom, tamo nam je u projekciji film Progres, kao jedan od samo 23 filmova u programu koji se odvija u tri dana, od 24. do 26. kolovoza 2012. Zanimljivo. Ide li netko možda prema sjeveru?

nh
13. 8. 2012.  
weiterstadt

I vratili se iz Weiterstadta! Ove godine dogodio se presedan - tri dana bez kiše! Sve ostalo bilo je pluskvamperfektno!
ffw
Gore: Glazbeno zagrijavanje prije početka noćne projekcije; dolje: projekcija, djevojke pričaju, odmor između ostalih aktivnosti; desno: festivalski novac
ffw ffw ffw

ffw

 

 

srpanj 2012.

13. 7. 2012.  
weiterstadt

Das 36. Open Air Filmfest Weiterstadt se održava vom 09. (Donnerstag) bis 13. August (Montag) 2012.
Račići, Majmunska posla, Evolucija, U šumi uvršteni su u program.
Mjesto održavanja je gradić Weiterstadt nedaleko Franfurta (am Main, u Njemačkoj, naravno), udaljen 905 kilometara od FKVKZ-a.
Festival je opće poznat po nepreglednoj masi ljudi koja se slijeva u Weiterstadt da bi gledala filmove na otvorenom. I opće je poznato da svake godine kada mi dođemo na festival pada kiša.
Pozdrav Andreas, ove godine dolazimo!

weiterstadt
13. 7. 2012.  
ebensee

Od 10. do 16. lipnja u malom mjestu zvanom Ebensee, smještenom na južnom kraju jezera Traumsee u Gornjoj Austriji, održao se 40. Festival der Nationen, međunarodni festival nekomercijalnog filma. U širokom izboru od preko 1.100 prijavljenih filmova prikazano je i nekoliko naših uradaka, točnije šest i to Ukleta kuća i Torbetine objedinjeno kao Compilation 1 (?), zatim Hrc, te na kraju Majmunska posla, U šumi i Glista u Zavodu za zapošljavanje opet objedinjeno kao Compilation 2.
Sve je to stara vijest, no novija vijest je da su svi ti filmovi i nagrađeni. Tako su Diplome dobili filmovi Compilation 1 (tj, Ukleta kuća i Torbetine) te Hrc, a Ebenseer Bären in Silber dobili su filmovi Compilation 2 (odnosno Majmunska posla, U šumi, Glista u Zavodu za zapošljavanje).
Auf wiedersehen, mit freundlichen Grüßen!

ebensee
12. 7. 2012.  

17

Selekcijska komisija 17. Filmske revije mladeži i 5. Four River Film Festivala u sastavu: Diana Nenadić, Boško Picula i Jura Troje donijela je odluku o filmovima koji će činiti ovogodišnji Revijski i Festivalski program. Od 99 prijavljenih filmova iz Revijskog djela odabrano je njih 30, a među njima i 3 iz FKVKZ-a: Čovjek iz filma, 100 posto jabuka i Šlajsanje.
17. filmska revija mladeži održava se u Karlovcu, od 12. do 15. rujna ove godine.

17
12. 7. 2012.  

duff

U Poreču je od 1. do 5. srpnja održan Šesti susret Dječje filmsko i videostvaralaštvo u funkciji javnoga zdravstva i četvrti Dječji filmski kamp, u sklopu 19. motovunske ljetne škole unapređenja zdravlja, a u organizaciji Hrvatske mreže zdravih gradova, Fonda Zdravi grad Poreč i Hrvatskog filmskog saveza. I dok je u festivalskom dijelu prikazano devet dječjih filmova, među ostalima Hrc i Progres, u filmskoj radionici kampa sudjelovale su Jelena Galić, Helena Ivković i Anja Dujaković u pratnji učiteljice Lane Ivanjek. Nadamo se da su se uspjele i okupati, ne samo u znoju lica svog, nego i u moru.

porec

 

 

lipanj 2012.

30. 6. 2012.  
50

U žaru ljetnih vrućina jedna vruća obavijest, a ujedno i isprika autorima dječjih filmova. Naime, ove godine na 50. reviju hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece poslali smo ukupno 25 filmova iz klupske produkcije. To je opet jedan klupski rekord i kako se radi o velikom broju filmova, (a jedan dio njih je završavan u zadnji čas) nismo još stigli staviti sve filmove na YouTube. No, marljivi i vrijedni, kakvi jesmo, sve će biti sređeno do godišnjih odmora. Dakle, stay tuned!

50
21. 6. 2012.  
film

Školska godina je gotova, a gotove su i projekcije.
Da bi cijelu sezonu završili sa stilom, ovog četvrtka umjesto filma organiziramo filmski kviz.
Pravila su jednostavna, minimalno troje ljudi po timu, minimalno 2 tima, filmsko znanje, filmski pictionary i filmska pantomima.
Pobjednika očekuju vrijedne nagrade, a i sve sudionike.
U četvrtak, 21. 6. 2012. u 18 sati.

kviz
14. 6. 2012.  
ljetne

I ove godine na početku ljetnih praznika u FKVKZ-u organiziramo filmske radionice - jednu za osnovnoškolce i jednu za srednjoškolce.
Svi zainteresirani mogu se javiti na telefon kluba (01) 4001565 ili osobno u klubu tijekom radnog dana od 9,00 do 15,00.
Radionice su besplatne, započinju 4. 7. 2011., (srijeda) u 9,00 sati ujutro i traju do 13. 7.
Broj mjesta je ograničen pa požurite.

ljetne
12. 6. 2012.  
nevidannoe

U dalekoj Estoniji završen je 12. po redu festival Nevidannoe Kino (The unprecedented cinema). U programu od 66 neprofesijskih ostvarenja prikazano je čak i devet filmova iz FKVKZ-a: U šumi, Mrav protiv papučice, Evolucija, Čovjek iz filma, Majmunska posla, Samo pijesak, Račići, U mraku su velike oči i Čarobna kutija.
Film Majmunska posla dobio je specijalnu nagradu za najbolji animirani film dok je nagradu "The best sound decision" dobio cjelokupan program iz našeg kluba. Reklo bi se: dobar zvuk daleko se čuje!

nevidannoe
12. 6. 2012.  
film

Odličan roman The mist (Magla) Stephena Kinga u film trajanja 127 minuta 2007. godine je pretvorio Frank Darabont vraćajući se osnovama horor filma.
Nakon snažne oluje na području Mainea, lokalni umjetnik Dave Drayton (Thomas Jane) odlazi sa sinom Billyjem (Nathan Gamble) i arogantnim susjedom, odvjetnikom Brentom Nortonom (Andre Braugher) iz svoje kuće blizu jezera u supermarket u nabavku. Na putu naiđu na maglu i dok su u supermarketu, dojuri izbezumljeni lokalni stanovnik sav u krvi, govoreći da se u magli nalazi nešto živo. Šef trgovine tada odluči zatvoriti ulazna vrata, no magla uskoro sve prekrije. Kada David, još jedan kupac i dva zaposlenika odu u stražnji dio trgovine upaliti generator odjednom blagajnika Norma (Chris Owen) zgrabe snažni krakovi...
...u četvrtak, 14. 6. 2012. u 19,00 sati.

magla

 

 

svibanj 2012.

30. 5. 2012.  
film

Ovog četvrka vam nudimo mogućnost, obzirom na nadolazeći Animafest, da nam se pridružite i pogledate izbor najboljih animacija u zadnjih 100 godina.
Na programu su kratke animacije najboljih svjetskih autora.
Naslove i raspored filmova nećemo otkrivati, dođite u četvrtak 31.5. u 19,00 sati u FKVKZ i saznajte sami.

bal
30. 5. 2012.  
s

26. 5. 2012. je završen 5. Sisački eko film festival. Na samom početku otvranja završnice, izložbom "Primorski krajevi", predstavio se Luka Klapan. Tehnikom uljni pasteli, Luka je izložio jedan opus njegovih slika i time otvorio večer u Sisku. Prikazani su svi filmovi dječje i službene kategorije, a publika je odlučila tko će odnijeti ovogodišnju plaketu SEFF-a. S prosječnom ocjenom 4,16, plaketa je pripala Luki Klapanu za film Naš kruh.
Čestitke Luki.

saff
26. 5. 2012.  
p

Na prvom Premium 100% film festivalu kojeg je priredila DoNA u partnerstvu sa HFS-om, film 100 posto jabuka, autora Jelene Galić, Marte Krpan, Helene Ivković i Domagoja Kudeka, osvojio je nagradu Teen Premium za najbolji film autora do 19 godina. Nagrada je uručena u kinu Tuškanac 26. 5. 2012. nakom projekcije filmova i to u obliku iPhonea 4s te zaliha sokova.
Spomenimo kako je tema filmova bila promocija Premium 100% sokova, a glavna nagrada bila je teška čak 20,000 kuna. Čestitke!
foto foto foto foto
Na fotografijama redom: -neizvjesnost i trema u publici, -žiri dijeli nagrade, -Jelena drži elokventan govor od nekih 26 minuta, -burne ovacije autorima, -iznošenje iPhonea 4s (baš je velik!)

foto
26. 5. 2012.  
crominute

Evo, kao što znate, u Požegi je završen 20. Hrvatski festival jednominutnih filmova, na kojem smo sudjelovali s dva filma, Samo pijesak i Foto session. Obzirom da nismo dobili nikakvu nagradu, vijesti prilažemo tek nekoliko fotografija
...na trgu ispred kazališta, pozega ...u kazalištu, pozega ...te jedna slika oblaka koje smo ostavili iza sebe.

pozega
23. 5. 2012.  
film

Ovog četvrtka 24. 5. 2012. u 19,00 sati Ludi za oružjem (Bowling For Columbine).
Dokumentarni film Michael Moora, prati navike američkog naroda te pokušava objasniti zašto se u toj državi dogodi čak 10000 smrti uzrokovane vatrenim oružjem te što je točno natjeralo djecu iz srednje škole Columbine da uzmu oružje i zapucaju na svoje školske kolege.
Film je dobitnik zlatne palme u Cannesu (jedini film koji je jednoglasno proglašen za najbolji od strane žirija te dobio 13-minutne ovacije na premijeri) te dobitnik nagrade Oscar za najbolji dokumentarni film i uz sve to proglašen za najbolji dokumentarni film svih vremena.
Ulaz besplatan.

ludi
23. 5. 2012.  
saff

Na 3. Sisačkom amaterskom film festivalu - SAFF proglašeni pobjednici. Citiramo:

Pobjednici 3. SAFF-a:
U kategoriji igrani film: SRETNO DIJETE, David Bagaric
U kategoriji dokumentarni film: HRC, Marta Krpan Sepat
U kategoriji animirani film: FKVK Zapresic
Cestitamo pobjednicima!

I mi se pridružujemo čestitkama.

saff
17. 5. 2012.  
film

Ovaj put za filmsku projekciju četvrtkom odabrali ste Cloverfield, "found footage" film iz 2008. godine.
Film prati šest mladih iz New Yorka na oproštajnom tulumu za prijatelja u trenutku kada čudovište napadne grad. Film je režiran u obliku "pronađenog materijala" na kameri, koja je otkrivena na mjestu koje je prije bilo Central Park u New Yorku.
Često proglašavan za intenzivan i originalan film, Cloverfield, u režiji Matt Reevesa i produkciji J.J. Ambramsa (Lost) je film koji se ne propušta.

Čudovišta u FKVK nema, ali zato ima kokica, 17. 5. 2012. u 19,00 sati.

c
17. 5. 2012.  
anifest

Nije nikakva nova vijest, više se hvalimo... Eto, stigla nam nagrada iz Češke, 11. International festival of animated films Anifest ... :)
ani ani ani

ani
8. 5. 2012.  
film

Super size me, dokumentarni film iz 2004. godine, autora Morgana Spurlocka prati njegovu "dijetu" u trajanju od 30 dana tijekom kojih za doručak, ručak i večeru isključivo jede u McDonaldsu.
Film prikazuje utjecaj takve prehrane na njegovo psihičko i fizičko zdravlje te kako industrija brze hrane potiče lošu prehranu radi ostvarivanja profita.
Jedan od najkontroverznijih dokumentaraca ikad napravljenih, te nominiran za nagradu Oscar, film Super size me je nešto što se ne propušta.
Četvrtak, 10. 5. 2012. u 19,00 sati.
Ulaz besplatan kao i McKokice.

super
7. 5. 2012.  
crominute

"Selekcijska komisija izabrala je službeni program. Još jedanput zahvaljujemo svim autorima na sudjelovanju, a posebno čestitamo autorima čiji filmovi su uvršteni u Službeni program." kažu organizatori 20. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova, GFR FILM-VIDEO iz Požege.
Čestitke idu, naravno, svim autorima 60 odabranih filmova, a među njima i našim autorima filmova Samo pijesak i Foto session. Festival se održava 25. i 26. 5. 2012. u Požegi.

crominute
2. 5. 2012.  
anifest

11. International festival of animated films Anifest završen je 1. svibnja u češkom gradu Teplice i danas su objavljena mišljenja međunarodnog žirija, koji su to najbolji filmovi viđeni na ovogodišnjem izdanju festivala.
Dodjeljivane su po jedna glavna nagrada i posebno priznanje u čak 16 kategorija, većinom manje bitnih: nekakav grand prix, nekakve nagrade za dugometražni film, pa za kratki film, pa za još kraći film, i onda još kraći film, za eksperimentalni film, studentski film, glazbeni film, jingl, tv film, itd, itd. A onda dolazi ono glavno - u kategoriji filmova autora djece od 12 do 15 godina, za iznenađujuću priču i originalnu ideju sa žicama, pobjednik je - Ljeto na plaži!
U natjecateljskom programu su, osim Ljeta na plaži, bila prikazana još tri naša filma: Glista u Zavodu za zapošljavanje, Progres i Žablji zbor, koji su uvršteni u selekciju od 200 filmova odabranu među više od 1600 prijavljenih filmova.
Lijep uspjeh i čestitke autorima!

anifest
2. 5. 2012.  
film

Mary and Max, priča je o neobičnom pismenom prijateljstvu između dvoje neobičnih ljudi: Mary, usamljene 8-godišnje djevojčice koja živi u predgrađu Melbourna i Maxa, 44-godišnjeg prilično debelog gospodina iz New Yorka.
Stop animacija redatelja Adama Elliota iz 2009. godine snimana je preko godinu dana, na 133 posebno konstruirana seta sa 212 lutaka i 475 minijaturnih rekvizita. Film traje 93 minute.
3. 5. 2012. godine u 19,00 sati u kinu FKVKZ-a. Ulaz je slobodan.
Ponesite olovku i papir, možda poželite napisati pismo...

maryandmax

 

 

travanj 2012.

27. 4. 2012.  
b

U 'Lavljem gradu' - Singapuru od 8. do 15. 6. ove godine u sklopu programa Wiggles & Giggles će se vrtjeti i Žablji zbor. Riječ je o 2. Big Eyes, Big Minds - Singapore International Children's Film Festivalu, festivalu filmova 'snimljenih za djecu, o djeci i ponekad, od strane djece'.
Kre-kre-kre!

big
24. 4. 2012.  
film

Satirična komedija iz 2005. godine pod nazivom Hvala što pušite (Thank You for smoking), u režiji Jason Reitmana ("Juno") i sa Aaron Eckhartom u glavnoj ulozi je satirična priča o glasnogovorniku duhanske industrije koji uz posao, koji mu se sastoji da brani proizvođače cigareta, pokušava ostati uzor svom 12-godišnjem sinu.
Projekcija je u četvrtak, 26. 4. 2012. u 19,00 sati, ulaz je slobodan, kokice besplatne.
P.S. Pušenje je zabranjeno! Hvala što ne pušite!

smoking
24. 4. 2012.  
projekcije

Sutra, 25. 4. 2012. u 19,00 sati možete pogledati još jedan putopis iz serije Beskrajem svijeta producentice Jasne Ferluga te snimatelja i tekstopisca Maria Saletta. Ovu projekciju priređuje HPD Zaprešić, a ulaz je, kao i uvijek do sada slobodan.
Ove srijede možete pogledati dvije epizode s nazivom 'Smrt Indijanaca' te Plaže Iguane' iz ciklusa '5000 km Kroz Meksiko'.

mex
23. 4. 2012.  
saff

27. i 28. travnja u Sisku održava se 3. Sisački amaterski film festival - SAFF. Festival je zamišljen kao svojevrsno okupljalište neafirmiranih umjetnika s područja amaterskog film i videa, koji djeluju samostalno, bez podupiruće struke ili institucije, a organizira ga Udruga Harlekin dok je voditeljica projekta Tea Škrinjarić.
U petak, 27. 4. u projekciji animiranih filmova su naši filmovi 1000 ždralova, Glista u Zavodu za zapošljavanje, Progres, Ljeto na plaži, Žablji zbor, U šumi i Samo pijesak. U projekciji igranih filmova se prikazuje Mito i korupcija, a u projekciji izvan konkurencije je film Ruke od kamena.
U subotu, 28. 4. u projekciji filmova izvan konkurencije su Klik, Ukleta kuća i Dok je njene noge nose, a u konkurenciji su Buđenja u projekciji igranih filmova te Hrc i Pridraški fragmenti u projekciji dokumentarnih filmova. Eto!

saff
19. 4. 2012.  
projekcije

22. 4. 2012. na Dan planeta Zemlje u terminu matineje (odnosno u 10,00 sati) prikazujemo dugometražni dokumentarni film Jedan dan na Zemlji (One Day on Earth).
Ovaj jednistveni film nastao je kao izbor iz 3.000 sati video materijala koji su snimili profesionalci i amateri iz svih zemalja svijeta na isti dan, 10. 10. 2010.
Film se prikazuje putem Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), a biti će prikazan na isti dan, Dan planeta Zemlje, u cijelom svijetu. Jedno od mjesta prikazivanja filma je i naš FKVKZ, pa vas pozivamo da prisustvujete ovom globalnom događaju. Projekcija je, naravno, besplatna, a film traje 104 minute.

one day
16. 4. 2012.  
vafi

Treći po redu VAFI - Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin završio je jučer i mi smo u Zaprešić donijeli jednu 2. nagradu za film Majmunska posla. Iako je 'Varaždinski Oskar' ove godine izostao, mi smo se dobro zabavili i družili, vidjeli puno dobrih filmova, a ponešto i naučili, tako da možemo reći: pun škrlak veselja!
foto
foto foto foto foto

foto
16. 4. 2012.  
film

Futuristička priča o fašističkoj Velikoj Britaniji. Borac za slobodu, poznat samo kao V koristi terorističke taktike za spas potisnutog društva. Uz sve to, spasi i mladu ženu koja mu postane suradnik.
V FOR VENDETTA
132min, SAD-Velika Britanija-Njemačka, 2005.
Režija: James McTeigue
Scenarij: Larry Wachowski, Andy Wachowski
Uloge: Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Rea, Stephen Fry, John Hurt
Četvrtak, 19. 4. 2012. u 19,00.

v
11. 4. 2012.  
film

Pogledajte prvi film redatelja Richarda Kellyja, Donnie Darko, film koji je s vremenom postao pravi kultni klasik i proglašen za jedan od najboljih filmova prvog desetljeća 21. stoljeća.
Donnie Darko je tinejdžer koji posjećuje psihijatra zbog problema u prošlosti. Uz to, ima vizije demonskog zeca po imenu Frank koji mu kaže da će svijet završiti za 28 dana, 6 sati, 42 minute i 12 sekundi.
Da li će svijet stvarno završiti, saznajte u četvrtak, 12. 4. 2012. u 19,00 sati i to besplatno.

darko
2. 4. 2012.  
woeff

S jučer završenog 3. West-Östliches Film Festivala vratili smo se s dva posebna priznanja u rukama. Četveročlani žiri dodijelio je posebno priznanje filmu Progres za 'Bemerkenswerte Animation' (izvanrednu animaciju) te posebno priznanje žirija filmu Hrc. Naravno, i ostala naša dva filma, Morska vila i Rođendanski poklon, dobila su dobre kritike, tako da je naš nastup bio zapažen i ove godine. Mi zadovoljni.
Evo i fotografija, redom: 1. s otvorenja; 2. Miroslav; 3. Marija; 4. Jelena; 5. s dodjele nagrada; desno: kino Toni.
foto foto foto foto foto

foto

 

 

ožujak 2012.

27. 3. 2012.  
film

29. 3. 2012. gledamo jedan pravi klasik, i to ste ga sami odabrali.
Neki to vole vruće (Some like it hot), iz 1959., jedan od najpoznatijih filmova Marilyn Monroe, priča o dva glazbenika koji slučajno svjedoče mafijaškom ubojstvu, bježe iz grada i sakriju se u ženskom bendu prerušivši se u žene.
Često proglašavan za jednu od najboljih komedija i za najbolji film svih vremena, te dobitnik nagrade Oscar za najbolju kostimogradfiju, Neki to vole vruće je bezvremenski klasik.
Četvrtak, 19,00 , FKVKZ. I naravno, kokice. :-D

hot
27. 3. 2012.  
fhaf

Eto, prisustvovali smo 3. FHAF-u, odnosno, njegovom zadnjem dijelu. Nas trinaestero proveli smo nedjeljno poslijepodne u društvu ponajboljih hrvatskih animiranih filmova. A da je bilo zanimljivih ostvarenja, bilo je!
Fotografija sa festivala imamo tek nekoliko, a nagrade? E, pa sad...
foto foto foto

foto
27. 3. 2012.  
projekcije

HPD Zaprešić priređuje u našem klubu 28.03.2012. u 19,00 sati (srijeda) projekciju putopisa iz serije Beskrajem svijeta producentice Jasne Ferluga te snimatelja i tekstopisaca Maria Saletta. Prikazuju se dvije epizode na temu Nacionalni parkovi SAD–a: a) Dolinom Katedrala (UTAH) i b) Vulkanski otok Mauija (HAWAII ).
Ulaz je slobodan.

aloha
21. 3. 2012.  
hztk

Kao što smo već najavili, 16. 3. 2012. Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije uručila je godišnje nagrade Rudolf Perešin pa donosimo nekoliko fotografija sa svečanosti. Uz Janu Fantov, našu članicu, jedna od dobitnica nagrade je i Mateja Tomić, članica Modelarskog kluba Zaprešić kojoj i ovom prigodom čestitamo.
foto foto foto foto foto

foto
20. 3. 2012.  
lbs

Od subote, 9. lipnja pa do srijede, 13. lipnja, dok vani puše hladan vjetrić uz temperaturu od oko 5 C, posjetitelji međunarodnog festivala za djecu Little Big Shots lijepo će na toplom i suhom moći gledati i jedan naš film Glista u Zavodu za zapošljavanje.
Ako mislite da nam se nešto pomotalo u glavi, varate se! Riječ je o festivalu koji se održava u Melbourneu, drugom po veličini gradu u Australiji, a kao što znate, tamo je sve naopačke! I dok se mi u lipnju roštiljamo na plus 30, njima je tamo to najhladniji mjesec u godini. Nadamo se da će posjetiteljima festivala naš film barem malo zagrijati srca. Nama je drago da se 'Glista' našla u društvu 79 odabranih filmova, od kojih su mnogi profi filmovi za djecu.

lbs
20. 3. 2012.  
m

24. 3. 2012. u 18,00 sati javnom tribinom i projekcijom filma u našem prostoru započinje obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv rasizma. Na tribini govore prof. dr. sc. Dražen Lalić i mr. sc. Suzana Kunac, nakon njih je projekcija srpskog filma 'Šišanje' redatelja Stevana Filipovića, dok je nakon svega predviđeno vrijeme za pitanja građanstva.
U 21,00 u 'Totem baru' obilježavanje Dana borbe protiv rasizma nastavlja se rock koncertom.
Organizatori ove manifestacije su Udruga 'Art scena Zaprešić', Forum mladih SDP Zaprešić, FKVKZ, te Udruga Antifašističkih boraca i antifašista grada Zaprešića i okolice.

mdbpr
20. 3. 2012.  
film

'Persepolis', francusko-američki animirani film iz 2007, prikazuje odrastanje mlade Marjane Statrapi u Iranu tijekom revolucije, te njenu potragu za boljim životom tijekom studija u Beču.
Dobitnik nagrade žirija u Cannesu, nominiran za Oscara i proglašen za jedan od najboljih filmova 2007. godine, 'Persepolis' je film koji definitivno ne smijete propustiti i obavezno 'štivo' za sve ljubitelje animacije.
Četvrtak, 22. 3., 19h, FKVKZ.
Kokice.
Vidimo se.

film
20. 3. 2012.  
raf

Započeo je RAF 11 - jedanaesta Revija amaterskog filma koja se odvija u Teatru &TD, Studentski centar, Savska 25, Zagreb.
U stvari, da budemo precizni, započeo je jučer, u ponedjeljak, 19. 3. 2012. u 18,00 sati projekcijom 'the best of RAF 2011' dok je službeno otvaranje bilo u 20,00 sati.
Kao i uvijek, mi smo poslali skoro sve što smo imali pa se naši filmovi mogu pogledati u slijedećim terminima:
utorak, 20. 3. u 17,00 - teens kratkiši: Vrisak, U mraku su velike oči, Samo pijesak; srijeda, 21. 3. u 16,00 - kids kratkiši: Glista u Zavodu za zapošljavanje, U šumi, Ukleta kuća, Gospođice imaju prednost, Peh, Crveni gumb; 19,00 kratkiši mix: fkvkz, Foto session; četvrtak, 22. 3. u 17,00 - teens mix: Račići, Torbetine; petak, 23. 3. u 16,00 - kids kratkiši: Dosada, Majmunska posla, Mali orkestar, Piknik, Mrav protiv papučice; 20,00 - RAF preporuča: Morska vila, Maleni; subota, 24. 4. u 18,00 - teens kratkiši: Hrc.
Eto!

raf
14. 3. 2012.  
film

Opet gledamo film po Vašem izboru, a VI ste odabrali Corpse Bride, film Tim Burtona iz 2005. godine.
Kad sramežljivi mladoženja Victor (Johnny Depp) vježba prosidbu svoje buduće zaručnice, ne znajući da je u prisustvu tijela mrtve djevojke, ona (Emily - Helena Bonham Carter) se ustane iz groba pristajući na udaju.
Nominiran za Oscara, napisan specijalno za Helenu Bonham Carter, i snimljen u potpunosti sa Canon fotoaparatom, Corpse Bride je film Tim Burtona u pravom smislu, i obavezno štivo za sve ljubitelje stop-animacije.
Sve ostale informacije znate, četvrtak, 15. 3., 19h, besplatan ulaz i kokice vas čekaju.

corpse
12. 3. 2012.  
hztk

16. 3. 2012. godine u 19,30 sati Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije uručuje županijske nagrade Rudolf Perešin za 2011. godinu. Godišnje nagrade Rudolf Perešin dodjeljuju se istaknutim pojedincima i udrugama tehničke kulture za dugogodišnji izuzetan doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture, a ove godine jedna od dobitnica je i naša članica Jana Fantov kojoj je nagrada dodijeljena za osvajanje nekoliko nagrada na području filmskog i videostvaralaštva, kao i za dugogodišnje aktivno sudjelovanje u radu kluba.
Čestitke Jani kao i ostalim nagrađenima, a svi zainteresirani mogu prisustvovati dodjeli nagrada u već navedeno vrijeme u restoranu PHOENIX, Velikogorička 10b, Staro Čiče kraj Velike Gorice.

rp
12. 3. 2012.  
kan

Žablji zbor i Ljeto na plaži uvršteni su na XIII Festiwal Kina Amatorskiego i Niezależnego KAN 2012, festival amaterskih i nezavisnih filmova koji se održava u Varšavi, Poljska, od 19. do 21. travnja.
Ova dva filma dio su programa sastavljenog od 62 ostvarenja, a koja su odabrana među 432 prijavljena filma iz 32 zemlje.
Eto, kao što bi rekao Štulić, 'Poljska u mom srcu...'

kan
6. 3. 2012.  
film

Ovog četvrtka, 8. ožujka u 19,00 sati, gledamo 36. dugometražni film iz Disney produkcije, Mulan.
Baziran na kineskoj legendi o Hua Mulan, film priča priču o mladoj djevojci koja odluči zamijeniti svog oca u kineskoj vojsci, prerušivši se u muškarca po imenu Ping.
Ostatak ćete saznati u četvrtak. :-D
Vrijeme je isto, lokacija je ista, cijena ulaza je ista. Sve je zapravo isto, samo su kokice svježe.

mulan
5. 3. 2012.  
vafi

Na stranicama VAFI-ja mogu se vidjeti rezultati odabira filmova koji će se prikazivati od 12. do 15. travnja, a gdje drugdje nego u Varaždinu.
Riječ je, za neupućene, o Internacionalnom festivalu animiranog filma djece i mladih koji se ove godine održava po treći put i čiji je organizator Filmsko kreativni studio VANIMA.
Ove godine prijavljeno je 183 filma iz 25 zemalja, odabrano ih je 86, a partner festivala je Japan.
Eto, sve smo rekli osim koji filmovi iz FKVKZ-a su uvršteni u program festivala. Pa, eto: Glista u Zavodu za zapošljavanje, Majmunska posla, Mrav protiv papučice i Samo pijesak.
(Tu je i film Šime i Mate nastao u Radionici animiranog filma Kraljevica 2011, a u kojoj su sudjelovali i naši članovi i voditelji). Naravno, čestitke svim autorima odabranih filmova.
Kon'nichiwa Varaždin!

vafi
2. 3. 2012.  
fhaf

Festival hrvatskog animiranog filma - FHAF (eto, nismo mi jedini s čudnim sklonostima prema teško izgovorljivim kraticama) objavio je natjecateljski program festivala koji je podjeljen u slijedeće kategorije: autorski, studentski, namjenski film te film djece i mladeži. FKVKZ se pojavljuje u ovoj posljednjoj kategoriji, film djece i mladeži, sa četiri animacije: 1000 ždralova, Progres, Samo pijesak i U šumi.
Festival se održava 24. i 25. ožujka 2012. godine u Zagrebu.
Obzirom da se dodjeljuje i nagrada publike (koju je, usput budi rečeno, prošle godine osvojio Žablji zbor), pozivamo vas da posjetite festival i glasujete za naš..., ovaj, najbolje filmove. ;)

fhaf

 

 

veljača 2012.

28. 2. 2012.  
film

Četvrtak.
1. ožujka.
19 sati.
FKVKZ
.
Recite DA na sve ovo i pridružite nam se u gledanju filma YES Man.
Carl je osoba koja svemu govori NE i ima vrlo negativan pogled na svijet. Sve dok ga prijatelj ne nagovori i povede na YES! seminar na kojem Carl odluči reći DA apsolutno svakoj prilici koja mu se pruži. Dalje nećemo odati, pridružite nam se na filmskoj projekciji i saznajte sami što će se dogoditi.
DA, biti će kokica.

yes
27. 2. 2012.  
traka

Djevojke zainteresirane za glumu u kratkom igranom filmu imaju priliku ostvariti svoje ambicije na audiciji za jednu od glavnih uloga. Redateljica filma, ujedno i scenaristica, je Marija Kozlek, autorica filma Rođendanski poklon, a njezin novi film ima radni naslov "Posudi pa vrati". U svom novom kratkom filmu Marija se bavi tematikom odnosa mladih ljudi prema novcu, povjerenju i odgovornosti.
Za jednu od dvije uloge mogu konkurirati djevojke od 13 do 18 godina, bez obzira na prethodno glumačko iskustvo.
Audicija se održava u petak, 2. 3. 2012. u 15,00 sati u prostoru FKVKZ-a.
Zainteresirani?

audicija
27. 2. 2012.  
zoom

Vratili smo se s "15. međunarodnog filmskog festivala "ZOOM - ZBLIŻENIA 2012". Kao i prošle godine, prisustvovanje i sudjelovanje na jednom ovakvom festivalu bilo je poučno i inspirativno, ali i zabavno i veselo. U nastavku evo i fotografija...
foto foto foto foto
1) s diskusije s autorima, 2) još jednom isto, 3) gril majstori, 4) kad nema kobasa i kruh je dobar ;)
foto foto foto
5) ispred kina, 6) pizza hut, 7) naši prijatelji na cesti

zoom
27. 2. 2012.  
3 filma

O svečanoj i premijernoj projekciji 3 filma s 2 radionice već smo sve rekli. Ostaje nam samo zahvaliti se gospođi Sandri Sabol Valenčak, pročelnici Odsjeka za društvene djelatnosti grada Zaprešića kao i svim nazočnima, te priložiti tek nekoliko fotografija kao zorni prikaz kako su ove prigode uvijek popračene s velikim zanimanjem. Vidimo!
foto foto foto foto

3 filma
21. 2. 2012.  
woeff

3. West-Östliches FilmFestival, inače 18. festival kratkih filmova nezavisnih autora, a koji se održava u Berlinu, ove godine traje od 30. 3. do 1. 4. 2012.
Na tom, 3. WOEFF-u i navodno, posljednjem u nizu, u programu od 49 video uradaka ili oko 6 sati filmova, uvrštena su i četiri naša filma: Progres, Hrc, Rođendanski poklon i Morska vila.
Osim naših filmova, boje Llijepe naše predstavlja i jedan film Rasima Karalića - Pitagorin poučak.

woeff
20. 2. 2012.  
film

Ovog puta ste izglasali film. I to kakav.
Film iz 1978. godine, Grease (Briljantin), proglašen za najbolji mjuzikl svih vremena te neizostavni klasik za svakog ljubitelja filma. Grease priča o maturantima srednje škole Rydell, Dannyu Zukou i sramežljivoj Sandy te njihovoj ljetnoj avanturi.
Pridružite nam se u četvrtak, 23. 2. 2012. u 19,00 sati.
Ulaz je kao i uvijek, slobodan. A ako imate, ponesite malo briljantina i plesne cipele.

grease
20. 2. 2012.  
projekcije

29. 2. 2012. (srijeda) u 19,00 sati imate prilike pogledati još jedan putpis iz serije "Beskrajem svijeta" producentice Jasne Ferluge i snimatelja i tekstopisca Maria Saletta.
Organizator je, naravno, HPD Zaprešić.
Svi zainteresirani su, bez obzira na planinarske sklonosti, dobrodošli. Ulaz je slobodan.

hpd zapresic
14. 2. 2012.  
film

Još jedan četvrtak.
Još jedna projekcija.
Još jedan animirani film iz Pixarovog studija.
Oh-my-God!, opet morate gledati film i jesti kokice i kreveljiti se u foteljama i zezati se i zezati voditeljicu i... i... i... Strašno!
I sve to za 0 kuna u četvrtak, 16. 2. 2012. u 19,00 sati.
Baš je život težak.

Film? A, da! Film je Cars.

cars
13. 2. 2012.  
3 filma

Došlo je vrijeme da pogledamo, ocijenimo i proslavimo rezultate rada polaznika dvije filmske radionice, one ljetne i ove zimske!
U ponedjeljak, 20. 2. 2012. u 19,30 sati je svečana i premijerna projekcija tri filma: Majmunska posla, animirani film s ljetne radionice, Crveni gumb, igrano-animirani film osnovnoškolaca sa zimske radionice, te Čovjek iz filma, igrani film srednjoškolaca s iste, zimske radionice FKVKZ-a.
Istom prigodom autorima filmova će biti uručene diplome za sudjelovanje na radionicama pa pozivamo sve prijatelje i rodbinu istih, sve članove kluba i zainteresirane da dođu pogledati što se to radilo tijekom praznika, ali i dulje od toga.
Prisustvo svečanoj projekciji je slobodno za sve, kravata nije obavezna.

3filma
7. 2. 2012.  
film

Još jedna filmska projekcija četvrtkom je na rasporedu 9. 2. 2012. u 19,00 sati.
Ovoga puta filmski izbornik nije bila Jana nego vi, posjetitelji filmskih projekcija, koji ste glasovali baš za ovaj film na fb stranici kluba. Dakle, jer ste to vi tražili, na programu je Potraga za Nemom (Finding Nemo), Pixarov animirani film iz 2003. godine, dobitnik Oskara, trajanja od ravno 100 minuta, i sve to potpuno besplatno u toplom (i suhom) okruženju našeg i vašeg FKVKZ-a.

nemo

 

 

siječanj 2012.

30. 1. 2012.  
film

Ovog četvrtka, 2. 2. 2012., imamo fantastičnu filmsku projekciju, i to sa fantastičnim glavnim likom.
Fantastic Mr. Fox dugometražna je stop-animacija iz 2009. o lisici (fantastičnoj) koja svaku noć krade hranu od troje ljudi i imućnih farmera. Što se dalje događa saznati ćete na projekciji.
Fantastična projekcija počinje, kao i uvijek u 19 h, a ulaz je, naravno, slobodan.

fox
23. 1. 2012.  
film

U filmskim projekcijama četvrtkom 26. siječnja u 19,00 sati prikazuje se 88 minutni igrano-animirani film iz 1996. godine "Space Jam", gdje uz animirane junake Looney Tunesa glume i prave osobe, između ostalih i Michael Jordan.
Naime, vlasnik zabavnog parka u svemirskim bespućima šalje svoje mrge (da, imaju ih i vanzemaljci) po Zekoslava i ekipu, s nalogom da ih dovedu, milom ili silom. Ipak, Tunesi se uspjevaju izboriti za košarkašku utakmicu sa naoko sićušnim alienima koja će odrediti njihovu sudbinu. Došljaci iz svemira okreću situaciju u svoju korist krađom talenta vodećim NBA košarkašima na čelu sa Charlesom Barkleyem i Patrickom Ewingom te stvaraju zastrašujuću Monstars ekipu. Očajni zekoslav u pomoć poziva najvećeg od najvećih, Michaela 'Air' Jordana.

Ulaz je slobodan, zabava zagarantirana.

tunes
19. 1. 2012.  
projekcije

Planinarsko društvo Zaprešić priređuje u našem klubu još jedno predavanje uz projekciju filma posvećeno planinarskim doživljajima. Ovoga puta riječ je o uvijek jedinstvenom i uzbudljivom Velebitu, pa ako želite možete uživati u očaravajućoj ljepoti ove planine u toplom i ugodnom prostoru 25. siječnja u 19,00 sati i to bez muke i troškova.

velebit
18. 1. 2012.  
zoom

"15. međunarodni filmski festival "ZOOM - ZBLIŻENIA 2012" je značajan i važan kulturni događaj - dio male skupine najvećih i najvažnijih festivala ove vrste u Poljskoj." A u ovom važnom kulturnom događaju koji se održava u "prekrasnoj, povijesnoj zgradi u centru Jelenie Góre" svoj udio će dati i filmovi Samo pijesak, Račići, Progres i Glista u Zavodu za zapošljavanje.
Ovi će se filmovi iz FKVKZ-a prikazati (f)rame uz (f)rame s ostalim filmovima studentske, amaterske i nezavisne produkcije iz 22 zemlje. Tako će naša četiri filma biti tamo, kao što se to dogodilo i prošle godine, jedini filmovi čiji su autori djeca.
U program konkurencije ove godine odabrano je ukupno 95 filmova, dok ih je bilo prijavljeno čak 504!
Festival se održava od 21. do 26. veljače 2012. u gradu Jelenia Góra blizu poljsko-češke granice.

zoom
17. 1. 2012.  
film

Prvu ovogodišnju filmsku projekciju četvrtkom u FKVKZ-u otvaramo sa još jednim Pixarovim filmom, i to sa Up (u prijevodu "Nebesa"), u kojem postariji Carl Fredricksen i mladi izviđač Russell kućom lete u Južnu Ameriku. (Da, KUĆOM!)
Film je proglašen od strane brojnih kritičara za najbolji film 2009. godine, te je dobitnik Oskara za najbolji animirani film 2010. i tek drugi animirani film u povijesti koji je nominiran za najbolji film.

Uz slobodan ulaz, u četvrtak, 19. 1. 2012. u 19,00 sati očekuju vas i kokice te još poneko iznenađenje.

u
16. 1. 2012.  
eule

38. Eulenspiegeleien - međunarodni festival humora i satire u svojem jednodnevnom festivalskom programu od 43 filma prikazuje i film Zamak. Tako će posjetitelji moći vidjeti humor iz Austrije, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Švicarske, Španjolske, Norveške, Armenije i Hrvatske.
Dakle, želite li se nasmijati ove subote, 21. siječnja 2012. godine, skoknite do pentahotela Berlin-Köpenick, Grünauer Straße 1 u Berlinu, od 10,30 do 15 sati i uživajte.

zamak
13. 1. 2012.  
traka

Nakon dva tjedna marljiva rada, pregršt zabave, druženja i zezanja, te nekoliko manjih živčanih slomova, u petak 13. završen je pravi radionički film osnovnoškolske grupe djece u zimskoj filmskoj radionici FKVKZ-a. Rezultat rada četrnaestero sudionika ovog druženja je film nazvan Crveni gumb, a koji se sastoji od iganog dijela i četiri kratka animirana dijela načinjena u tehnikama plastelina, kolaža, lutke i crtanog filma. Završetak filma proslavljen je šampanjcem. Dječjim, naravno.
Srednjoškolska ekipa odlučila se je za nešto studiozniji pristup pa će proslava i šampanjac za završetak njihovog filma još malo pričekati.
foto foto foto

foto