fkvkz

Vijesti iz 2013.

prosinac 2013.

30. 12. 2013.  
c
19. 12. 2013.  
najkraci

U subotu 21.12. u 25 nezavisnih kina u 23 hrvatska grada održava se Najkraći dan u godini 21.12. – Prvi maraton kratkometražnih filmova. Dio je to međunarodne manifestacije Le jour le plus Court (Najkraći dan) pokrenute u Francuskoj kojom se na dan zimskog solsticija u zemljama diljem svijeta promovira stvaralaštvo kratkometražnog filma.
U sklopu programa Izbor nagrađivanih filmova 51. revije hrvatskog stvaralaštva djece koji je odabrao Hrvatski filmski savez biti će prikazani i naši filmovi Laaa te Pucica z črlenom kapicom, dok je u bloku Animirani filmovi za djecu i film Žablji zbor.
Maraton se održava u Čakovcu, Daruvaru, Dubrovniku, Gospiću, Koprivnici, Kutini, Novskoj, Osijeku, Pakracu, Pazinu, Poreču, Prelogu, Puli, Rijeci, Rovinju, Samoboru, Sinju, Sisku, Splitu (Kino Central, Kinoteka Zlatna vrata), Velikoj Gorici, Vodicama, Zaboku, Zagrebu (Kino Europa, Kino Tuškanac). Detaljan program filmova i mjesta prikazivanja možete vidjeti u katalogu, a sve projekcije su besplatne.

maraton
16. 12. 2013.  
60

10. revija jednominutnog filma održava se 20. prosinca 2013. u kinu Tuškanac s početkom u 20,00 sati. U programu koji broji 67 jednominutnih ostvarenja nalaze se i tri naša: Druga strana Tonija Kune i Ivana Bakovića, Satori Mihaela Gradečak i Evolucija Borne Benčića.
U pratećem programu prikazuje se izbor nagrađenih filmova s međunarodnog festivala Kratka forma. Organizatori revije su Autorski studio - fotografija, film, video, Zagrebački foto kino savez i Hrvatski filmski savez, a ulaz je slobodan.

60
10. 12. 2013.  
hpdz

U četvrtak, 12. 12. 2013. HPD Zaprešić u našem prostoru priređuje projekciju i predavanje o austrijskoj planini Ankogel, čiji se istoimeni vrh nalazi na 3.250 metara nadmorske visine.
Predavanje koje započinje u 18,30 sati vodi gospodin Ulipi Branko-Dado iz HPD-a Željezničar te je slobodno za sve zainteresirane.

ankogel
9. 12. 2013.  
enimation

U Zavodu Udarnik u Mariboru 8. prosinca 2013. podijeljene su nagrade natjecateljskog programa ENIMATION Mali Slon - program animiranih filmova djece i mladeži. Filmovi su bili podijeljeni u tri starosne skupine: Mini, Midi i Maxi, a film Pucica z črlenom kapicom je osvojio glavnu nagradu u svojoj skupini - 150 €!
E, tako se već može! :)

enimation
3. 12. 2013.  
zfr

Još jednom pozivamo djecu i mladež koja žele zimske školske praznike provesti na kreativan i zabavan način da se jave na filmsku radionicu u FKVKZ.
Radionice se odvijaju posebno za srednjoškolce, a posebno za osnovnoškolce. Prijaviti se možete osobno u klubu ili na telefon 4001565 ili na mail fkvkz(at)fkvkz.hr.
Početak zimskih radionica je 2. 1. 2014. u 9,00 sati kada ćemo se dogovoriti o svemu tko, gdje, kada i što će se raditi, a završavaju 11. 1. 2014. te su besplatne za članove kluba.
Ima li boljeg načina za započeti novu godinu? Osiiiim...

zfr

 

 

studeni 2013.

28. 11. 2013.  
zizanio

13. Camera Zizanio - European Meeting of Young People’s Audiovisual Creation dio je festivala Olympia International Film Festival for Children and Young People, a koji se održava u grčkom gradiću Pyrgosu nadomak slavne Olympie. Ove godine Camera Zizanio započinje 30. 11. i traje do 7. 12., dakle punih 8 dana tijekom kojih će publika moći vidjeti oko 180 grčkih te oko 100 europskih filmova autora djece i mladeži starosti od 4 do 20 godina.
Među ovih stotinjak filmova našlo se i pet naših pa će se 4 godišnja doba, Hermit, Prevara, Prosjak i Laaa natjecati za jednu od nagrada, zajedno s još tri filma Kinokluba Karlovac te jednim filmom Udruge Luža koji predstavljaju Lijepu našu na tom nama dalekom Peloponeskom poluotoku.
Čestitke autorima.

zizani
26. 11. 2013.  
slon

Usporedno s Animatekom, slovenskim međunarodnim festivalom animiranog filma koji se održava u Ljubljani i na kojem će biti prikazan Hermit Jane Fantov, održava se i Mali Slon u Mariboru. Na programu Malog Slona, gdje se prikazuju animirani filmovi djece, naći će se pak animacije naših autora Drvo, Jezero suza, Čimpanza u svemiru i Pucica z črlenom kapicom u kategoriji MIDI, te 100 posto jabuka, 4 godišnja doba i Laaa u kategoriji MAXI.
Projekcije Malog Slona održati će se u Zavodu Udarnik u Mariboru 7. i 8. prosinca 2013.

slon
25. 11. 2013.  
45

Javnim žiriranjem po pravilima UNICA-e i svečanom podjelom nagrada u Puli jučer je završena 45. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva. Sve nagrade, ali i dnevna izviješća o festivalu možete pročitati na stranicama HFS-a, odnosno revije, naravno iz pera Duška Popovića, a ovdje izdvajamo samo 3. nagradu dodijeljenu filmu inanibus.

45
19. 11. 2013.  
prava djece

Ove godine peti po redu Festival o pravima djece održan je u Koprivnici, a kako nam je to relativno blizu odlučili smo prisustvovati na njemu u letećoj formi.
Tako je to na kraju i bilo. Za šetanje Koprivnicom (koja je prekrasna) bilo je malo prehladno pa je naš posjet bio malo nalik na Cezarove pohode - veni, vidi, revenio. Ipak, bilo je zadovoljstvo pogledati (još jednom) zanimljive filmove.
fopd fopd fopd

fopd
12. 11. 2013.  
hpdz

HPD Zaprešić u našem prostoru priređuje projekciju BAKA NA KILLIMANJARU koju vodi gđa Vesna Tisaj. Riječ je naravno, o pohodu na Kilimanjaro, pa svi zainteresirani mogu slobodno prisustvovati navedenoj projekciji u četvrtak, 14. 11. 2013. s početkom u 18,30 sati.
Vedro!

hpdz
11. 11. 2013.  
raf

Ovogodišnje izdanje RAF-a uskoro će se zbiti u Teatru &TD u Zagrebu, pa je u skladu s tim, objavljen popis filmova koji će se prikazati svekolikom posjetiteljstvu.
Jedna od posebnosti festivala je i činjenica kako nema selekcije tako da će u ovogodišnjem programu biti nešto i naših filmova. Točnije, 3 filma u glavnom programu (Roy, Nikolina i Tomislav, Nikolina i Tomislav, inanibus), 1 film u studentskom programu (Hermit), te okruglo 31 film u programu Kids & Teens (4 godišnja doba, Baj, baj prašina, Bettina, Biba i Bubimir, Big Beng, Crvenci i plavci, Čimpanza u svemiru, Don Quijote - neispričana priča, Duuga priča, Enter, Hranidbeni lanac, Izgubljeni otok, Komunalac, Lopta, Lova do krova, Mačka, Melani, Pikado, Potraga za novim cvijetom, Profesorova najdraža vaza, Prevara, Prosjak, Prvašići, Pucica z črlenom kapicom, Put, San, Stres, Sudnji dan, Šlajsanje, The Beatles, Utjehe).
Revija amaterskog filma odvija se od 25. 11. do 1. 12. i ulaz je besplatan na adresi Savska 25 poznatoj i kao Studentski centar. Vidimo!

raf
8. 11. 2013.  
prava djece

Koprivnica je domaćin petog Festivala o pravima djece koji se održava od 17. do 20. studenog s paralelnim projekcijama u Cinestar kinima u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Zadru i Zagrebu.
U sklopu filmskog programa u ponedjeljak, 18. 11. u 12,00 sati prikazati će se dvanaest filmova djece i isto toliko filmova mladeži, a među njima je i film Laaa.
Festival organizira Ured UNICEF-a u Hrvatskoj u suradnji s Gradom Koprivnicom, Uredom pravobraniteljice za djecu, Hrvatskim filmskim savezom i udrugom Alternator uz partnerstvo BlitzCinestara, te podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba i Hrvatskog Telekoma.

prava djece
6. 11. 2013.  
45

Ocjenjivački sud odabrao je 36 od 119 prijavljenih filmova recentne produkcije koji će biti prikazani na 45. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva.
FKVKZ je zastupljen s dva filma: igranim filmom Roy Vene Mušinovića i animacijom inanibus Jadranka Lopatića.
45. RHFS se održava od 22. do 24. studenog u Puli u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Pulske filmske tvornice.

45
4. 11. 2013.  
cicff

Na 30. Chicago International Children’s Film Festivalu koji je završen ove nedjelje, 3. studenog, još jednom smo sudjelovali s tri naša filma: Baj, baj prašina, Duuga priča i Hranidbeni lanac. Čak i više, Hranidbeni lanac je osvojio i nagradu, i to ne jednu nego dvije!
Uz drugu nagradu dječjeg žirija za film djece (Child-produced film) dobitnik je i posebne nagrade The Kenneth and Harle Montgomery Prize - Best Child-Produced Film žirija odraslih.
Ovaj međunarodni festival dječjeg filma jedan je od najvećih festivala takve vrste u Sjevernoj Americi s više od 250 filmova iz 40 zemalja u programu i preko 25.000 posjetitelja tijekom deset dana održavanja. Čestitke!

c

 

 

listopad 2013.

31. 10. 2013.  
animateka

Animateka, slovenski međunarodni festival prikazuje noviju produkciju animiranih filmova Istočne i Središnje Europe. Kao i svake godine, počinje prvog ponedjeljka u prosincu i tijekom tjedan dana održava se u ljubljanskom Kinodvoru i Slovenskoj kinoteci.
Osim glavnog natjecateljskog programa prikazuju i popratne programe studentskih animiranih filmova, filmova za djecu te Istočno i Srednjoeuropsku panoramu. Upravo u ovom posljednjem programu biti će prikazan i animirani film Hermit Jane Fantov kojim će se predstaviti pred oko desetak tisuća posjetitelja festivala. Čestitke!

animateka
22. 10. 2013.  
duff

I opet, četiri dana u Dubrovniku! Nekako se ovaj festival pretvara (iako je tek drugi po redu) u točku po kojoj se mjere događanja u filmskom svijetu djece i mladeži - prije DUFF-a i poslije DUFF-a!
A nama je drago da smo bili dio DUFF-a, pa makar ove godine i nismo ništa osvojili! Svi koje smo vidjeli u Dubrovniku između 17. i 20. listopada znaju o čemu pričamo. Eto, živi bili i opet se vidjeli!
duff duff duff
duff duff duff
1-fkvkz!, 2-Taj Mahal, 3-s otvorenja, 4-Stradun u 8 navečer, 5-Stradun u 8 ujutro, 6-ispred mora

duff
14. 10. 2013.  
luksuz

Prema fotografijama s fejsbuka vidimo da je bilo, uostalom kao i uvijek, veselo i neformalno u Krškom na 11. Luksuz festivalu. Nama je žao što nismo mogli biti tamo, ali zato iduće godine ćemo sigurno otići. Ako ništa drugo, a ono barem na vruće kestene.
A još smo dobili i nagradu:
Special collective award / Posebna kolektivna nagrada
FKVKZ (Foto kino video klub Zaprešič)
For constant refreshing work of their youth. / Za konstatno poživljajoče delo njihovega mladeža.

Hvala! :)

luksuz
6. 10. 2013.  
luksuz

Na stranici Luksuz festivala poceni filma objavljen je privremeni izbor filmova 11. izdanja ovog festivala. Privremeni iz razloga što selekcijska komisija još uvijek pregledava veliki broj pristiglih prijava te je moguće da će odabir biti i veći (trenutno je zaustavljen na broju 33). A u tom odabiru evo i slijedećih naslova: Šlajsanje, Na klupi, Laaa, Frikuša, Duuga priča, Drvo, Prosjak i Čimpanza u svemiru.
Festival se održava 11. i 12. listopada 2013. v Mladinskem centru Krško, Cesta krških žrtev 105, Krško, Slovenija.

luksuz
6. 10. 2013.  
51

Eto, danas smo se vratili sa 51. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i za početak, evo nešto lijepih vijesti: animacija Pucica z črlenom kapicom osvojila je 1. nagradu, a igrani film Bettina 2. nagradu Ocjenjivačkog suda djece. Stručni ocjenjivački sud nagradio je filmove Laaa 2. nagradom za animirani film i San 3. nagradom za igrani film .
Reći kako nam je bilo lijepo (iako ponekad i hladno) ova četiri dana zvučalo bi pomalo kao copy-paste izjava s prijašnjih Revija, ali nama je stvarno bilo lijepo. Ako ne vjerujete nama, možete to isto ali na puno ljepši način opisano, pročitati na portalu HFS-a iz laptopa Duška Popovića.
Iduće godine Revija je u Varaždinu i Čakovcu i sigurno će opet biti dobro!
51 51 51
51 51 51
Razgovor s autorima i Martina izjava:

51

 

 

rujan 2013.

27. 9. 2013.  
18 g

Nakon 3. listopada ovaj klub će imati 18 godina, postati ćemo punoljetni!
U slavlje naše i našega grada (koji također slavi 18-ti) 3. listopada 2013. priređujemo dva događaja. Prvi, u suradnji s Ministarstvom obrane RH i Obučnim središtem za međunarodne vojne operacije, započinje u 19,00 sati u Galeriji Razvid, Trg žrtava fašizma 11, a riječ je o otvorenju izložbe fotografija povodom obilježavanja 10. obljetnice Tečaja za vojne promatrače UN-a.
Drugi počinje pola sata kasnije na istoj adresi, odnosno u 19,30 u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić, i to je tradicionalna godišnja projekcija odabira filmova FKVKZ-a.

Oba događaja su besplatna i otvorena za javnost, dakle, dobrodošli!

18
izložba
19. 9. 2013.  
youki

15. YOUKI - Internationales Jugend Medien Festival nas je također obavijestio kako je film Šlajsanje uvršten u program ovogodišnjeg festivala koji će se održati od 19. do 23. studenoga u gradu Welsu, Austrija.
Čestitke autoricama!
Slijedeći! :)

youki
19. 9. 2013.  
duff

Drugi DUFF, za neupućene, Dubrovnik film festival - festival filma djece i mladeži zemalja mediterana, odžava se od 17. do 20. listopada. Jučer objavljena selekcija otkriva i šest filmova FKVKZ-a u programu. Četiri u kategoriji uzrasta od 10 do 15 godina: Sudnji dan, Crveni gumb, Duuga priča i Čimpanza u svemiru, te dva u kategoriji od 16 do 20 godina: 100 posto jabuka i Prosjak.
Čestitke autorima!
(Idemo u Dubrovnik, idemo u Dubrovnik, la la la la!)

duff
17. 9. 2013.  
projekcija

Još jednom prikazujemo svim zainteresiranima što se to radi tijekom zimskih i školskih praznika u filmskim radionicama FKVKZ-a. Ovom prilikom riječ je o ljetnoj radionici iz 2012. godine i animiranom filmu Laaa. Zatim je slijedila zimska radionica koja se odvijala malo u 2012., a malo u 2013. godini i na kojoj su snimljeni (ili barem započeti) filmovi osnovnoškolaca Sudnji dan, te srednjoškoloca Put, Komunalac i Prevara. I na kraju, ljetna radionica iz ove godine sa srednjoškoloskim filmom Prosjak i osnovnoškolskim filmom Lopta.
Svih sedam filmova moći će se vidjeti na svečanoj projekciji u utorak, 24. rujna 2013. godine u 19,30 sati. Ujedno će svakom autoru biti uručen DVD sa filmovima kao i diplome.
Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli.

projekcija
17. 9. 2013.  
18

!8. filmska revija mladeži i 6. four river film festival je iza nas, pa iako nismo doma ponijeli niti jednu bocu, ipak ćemo se rado sjetiti ta četiri dana u Karlovcu. U tom smislu, kao mali podsjetnik, evo i nekoliko fotografija (uglavnom posuđenih iz albuma Josipa Šukera).
18frm 18frm 18frm
18frm 18frm 18frm

18frm
11. 9. 2013.  
festofnations

U pomalo sumorno jutro poštar donio ugodno iznenađenje - stigle nagrade iz austrijskog festivala Festival of Nations i to u širokom rasponu. Reklo bi se, cijela lepeza: jedna zlatna, za film Laaa, jedna srebrna, za film Hranidbeni lanac, jedna brončana, za film Čovjek iz filma i jedna UNICA medalja opet za film Laaa.
Hvala im.
fon fon

fon
10. 9. 2013.  
cicff

30. Chicago International Children’s Film Festival je međunarodni filmski festival filmova za djecu i filmova dječjih autora koji se održava u Chicagu, Sjedinjene Američke Države, po trideseti put od 25. listopada do 3. studenoga 2013. godine.
Nakon ovih iscrpnih podataka o festivalu dodajemo tek kratki podatak kako su na ovogodišnji festival primljeni i filmovi Baj, baj prašina, Duuga priča i Hranidbeni lanac.
Čestitke autoricama, well done!

cicff

 

 

kolovoz 2013.

27. 8. 2013.  
u

S početkom nove školske godine i FKVKZ započinje s upisom djece i mladeži u videogrupe igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma. Kao i prijašnjih godina, tijekom rujna možete se učlaniti i prijaviti u jednu od videogrupa, ovisno o željama i mogućnostima.
Godišnja članarina je 100 kn.
Prijave, kao i sve daljnje obavijesti, možete dobiti na adresi kluba, Trg žrtava fašizma 11, telefonom 01/4001565 ili upitom na e-mail: fkvkz(at)fkvkz.hr svakog radnog dana od 8,30 do 15,00 sati.
P.S. hvala Moreni, Rebeki i Kristini na suradnji ;)

upisi
19. 8. 2013.  
weiterstadt

Još jedne godine uspjeli smo skoknuti do 900 i sitno km udaljenog Weiterstadta i još jedne godine sjalo je sunce. I tako, uz red filmova, red druženja, red zabave i red svega ostalog vrijeme brzo prođe. A rezultati? Paaa, još se zbrajaju. Recimo.

w w w w
w
w

weiterstadt
2. 8. 2013.  
kraljevica

Danas je završena Videoradionica za djecu i mladež u Kraljevici ''Od ideje do realizacije'' u kojoj su snimljeni igrani film Bracioleti (u kojoj su sudjelovale i naše članice Morena Benčić, Rebeka Čuljak, Dorotea Košutić i Lorena Mužinić), dokumentarni film Iz radionice u radionicu, animirani film naslovljen 11 ludih ptica te čak tri reportaže: Film u malom, Taxi i Potres.
Od naših izmorenih i pospanih članica na pitanje "Kako je bilo?" nismo uspjeli dobiti neki suvisliji odgovor od podignutog palca gore, ali više o videoradionici možete saznati u vijestina na portalu HFS-a iz pera Duška Popovića, kao i na facebook stranicama HFS-a i Nacionalnog centra tehničke kulture Kraljevica (od kojih smo i posudili fotografije).
Kraljevica Kraljevica Kraljevica Kraljevica

Kraljevica

 

 

srpanj 2013.

22. 7. 2013.  
weiterstadt

I ove godine primljeni su nam filmovi na Open-Air Filmfest Weiterstadt koji se po 37. puta održava u istoimenom gradiću nedaleko od Frankfurta. U program su uvrštena dva filma mladih autorica, animacija Na klupi te eksperimentalni film Šlajsanje. Oba filma biti će prikazana u subotu, 17. kolovoza, dok se festival odvija od 15. do 19. kolovoza 2013.
Samo da podsjetimo, riječ je o jednom od najvećih filmskih festivala na otvorenom, popularno zvanom "filmski Woodstock" koji je pokrenut još 1977. godine, a osim filmskog programa sadrži, naravno, i razne popratne atrakcije.
Čestitke autoricama!

37
17. 7. 2013.  
51

Danas je objavljen program 51. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece na kojem se našlo i 7 zaprešićkih!
Revija se održava od 3. do 6. 10. 2013. u Kutini, a domaćin nam je OŠ Stjepana Kefelje. Od 190 prijavljenih uradaka selekcijska komisija odabrala je 70 ponajboljih filmova koji će se moći vidjeti tijekom ta četiri revijska dana.
Popis svih odabranih filmova možete vidjeti na stranici HFS-a, a mi ovdje nabrajamo naših sedmero veličanstvenih uz čestitke autorima!
Bettina, Čimpanza u svemiru, Laaa, Mačka, Prvašići, Pucica z črlenom kapicom, San

51
9. 7. 2013.  
18

99 prijavljenih, 40 odabranih, 7 zaprešićkih!
Gornja prosto proširena rečenica najavljuje najvruće vijesti glede 18. filmske revije mladeži - sedam filmova, SEDAM!, nam je ušlo na reviju!
Riječima "Ove godine obaramo rekorde!" najavili su ovogodišnju reviju, a što se nas tiče, to stoji. Brojka sedam je novi rekord filmova FKVKZ-a koji će se prikazati na platnu u Karlovcu, a ove godine to će biti od 11. do 14. rujna.
Na kraju, evo i naziva naših odabranih filmova: 4 godišnja doba, Big Beng, Don Quijote - neispričana priča, Hermit,Ja sam član, Komunalac, The Beatles
Čestitke svim našim autoricama i autorima s nadom da će ovaj rekord trajati tek godinu dana... ;)

18
8. 7. 2013.  
ljetna

Istog datuma kao i niže održana radionica, dakle 5. srpnja, završila je i naša ljetna filmska radionica, a rezultat su dva igrana filma: Prosjak u trajanju od 3 minute i 49 sekundi srednjoškolskih autora i Lopta u trajanju od 5 minuta i 45 sekundi osnovnoškolskih autora. Prisjetimo se kako je ovo bila četvrta ljetna filmska radionica na kojoj je sudjelovao 21 polaznik te da se održava uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.
I na kraju, obzirom da su nam filmaši bili tako vrijedni, počastili smo ih i sladoledom. A što možemo kad smo tako dobri!
ljetna ljetna

ljetna
7. 7. 2013.  
Poreč

U petak, 5. srpnja završio je sedmi susret Dječje filmsko i video stvaralaštvo u funkciji javnoga zdravstva i peti Dječji filmski kamp u sklopu 20. motovunske ljetne škole unapređenja zdravlja. Dječji filmski kamp ipak nije održan u Motovunu, već kao i prošle godine u Poreču - pobjedniku Lige zdravih gradova u Hrvatskoj.
1. srpnja održana je projekcija dječjih filmova s javnozdravstvenim temama, među ostalima i naši Baj, baj prašina i Stres, te filmovi Šime i Mate s radionice u Kraljevici na kojoj su sudjelovali i naši članovi i voditelji. Filmovi nastali tijekom trajanja susreta na radionicama igranog i dokumentarnog filma te glume prikazani su u petak, 5. srpnja, kao službeni završetak Dječjeg filmskog kampa. Više o cijelom projektu kao i Dječjem filmskom kampu možete saznati na stranici Hrvatske mreže zdravih gradova.
I dok se ne dočepamo detaljnijih dojmova i opskurnijih slika iz Poreča, prilažemo tek jednu fotografiju koju nam je ustupio prof. Josip Kišić koji je sudjelovao u radu kampa, a nama za dugo i toplo sjećanje. U zdravom tijelu zdrav duh!

DFK
5. 7. 2013.  
gastro

GASTRO FILM FEST je revija filmova na temu hrane i pića. Organizatori su Video klub Mursa Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.
Revija će se održati 6.07.2013. sa slijedećim programom:
20:00 riblji gastro program - dvorište Doma tehnike, Trg J.Križanića 1
22:00 projekcije filmova
23:30 dodjela nagrada,
a u program igranog filma (otvorena kategorija) uvršten je i naš animirani film Hranidbeni lanac. Iz pouzdanih izvora saznali smo da je u ribljem programu fiš-paprikaš, dok se filmski program može vidjeti na stranici festivala. Dobar tek!

gastro

 

 

lipanj 2013.

29. 6. 2013.  
l

Završila je nastava, završeni su filmovi i predani na revije, članstvo se sve više rasipa putem prema jugu, ljetna radionica je napola gotova, a i za koji dan proći će i pola ove godine. Pravo vrijeme da podvučemo crtu i napravimo sažetak prvih šest mjeseci.
Prvo, statistika:
Snimljeno je 27 filmova ukupnog trajanja od 1 sata, 54 minute i 43 sekunde (sekunda više - manje). Od toga 10 filmova snimili su mladi, 15 djeca i 2 odrasli članovi. Od toga 11 ih je igranih, 9 animiranih, 4 dokumentarna i 3 ostalih vrsta.
Filmovi su nam prikazani na 6 stranih i 2 domaća festivala, a prisustvovali smo na njih 4 - 2 domaća i 2 strana. Osvojili smo 2 prve, 3 druge nagrade i 1 diplomu. Pobijedili smo na natječaju emisije "Školski sat". Održali smo zimsku filmsku radionicu (i pola ljetne), a tečaj 3D animacije je pri kraju. Organizirali smo i održali jednu izložbu fotografija. Anja, Jelena, Marta i Helena dobitnice su godišnja nagrade "Rudolf Perešin" Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije. Uspjeli smo kupiti i nešto opreme (dva računala!)...
Eto, mi ćemo skromno reći da smo uglavnom zadovoljni prvim poluvremenom. Uskoro slijedi kratak odmor pa na drugo poluvrijeme. U međuvremenu, nekoliko prizora s ljetne radionice...
ljetna ljetna ljetna

ljeto
24. 6. 2013.  
kraljevica

U Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 26. srpnja do 2. kolovoza 2013. održat će se četiri radionice ''Od ideje do realizacije'' - za igrani, dokumentarni, animirani film te TV – reportažu.
Sudionici radionica su djeca / autori filmova čiji su filmski radovi nagrađeni na 50. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva, a naravno, na radionicama mogu sudjelovati i sva ostala zainteresirana djeca/mladi (osnovnoškolske i srednjoškolske dobi) prema prijavi.
Više o radionicama na stranici HFS-a.

kraljevica
21. 6. 2013.  
nevidannoe

Animirani film Laaa dobio je specijalnu nagradu na festivalu Nevidannoe Kino (The unprecedented cinema) kao "najbolja dječja animacija". Inače, festival se održao od 3. do 6. lipnja po 13-ti put u mjestu Maardu i gradu Tallinnu u Estoniji. Festival prikazuje nekomercijalne filmove svih žanrova, a organizator je Studio Meksvideo. Čestitke autorima!

nevidannoe
20. 6. 2013.  
z

Prenosimo iz informativnog biltena Zagrebačke županije Županijska kronika, broj 64 od lipnja 2013. godine, strana 16 i 17:
"Županija je, na svečanosti u Samoboru, nagradila najbolje u predmetnim i strukovnim natjecanjima, natjecanju glazbe i plesa, natjecanju mladih tehničara, reviji filmskog i videostvaralaštva te sportskim natjecanjima. Dio poklona donirao je Hrvatski telekom. Nagradila je Županija i mentore učenika, njih pedesetak."
E, pa hvala županijii, čestitke svim nagrađenim učenicima i mentorima, to je bila zaista lijepa zgoda čemu smo mogli i sami posvjedočiti. Fotoaparat, naravno, nismo ponijeli...

županija
5. 6. 2013.  
ljetna

Još jednom, samo u vašem gradu, organiziramo LJETNE FILMSKE RADIONICE - jednu za osnovnoškolce i jednu za srednjoškolce.
Svi zainteresirani mogu se javiti na telefon kluba (01) 4001565 ili osobno u klubu tijekom radnog dana od 9,00 do 15,00.
Radionice započinju u ponedjeljak, 24. 6. u 9,00 sati, kada je organizacijski dogovor, i traju do 5. 7. 2013.
Broj mjesta je ograničen tako da požurite s prijavom ;)

ljetna

 

 

svibanj 2013.

27. 5. 2013.  
c

Vratili smo se iz Cortine D'Ampezzo gdje smo sudjelovali na 24. izdanju festivala CIAK Junior. Ovaj festival je međunarodni projekat televizijskih kuća čiji je cilj potaknuti produkciju dječjih filmova. Ove godine na festivalu je sudjelovalo 8 TV kuća, a Hrvatsku TV je predstavljao naš film Sudnji dan. Osim snijega koji je padao u petak, ovaj festival biti će zapamćen i po zajedničkom filmu na temu Harlem shake i Gangnam style (vidi ovdje), zajedničkom druženju i zabavi. Mi ćemo ga pamtiti i po nagradi Anna Kiss koja se dodjeljuje filmu koji najbolje odražava duh festivala CIAK Junior, a dodjeljuju ga predstavnici TV kuća. Uz to bio je i nominiran za nagradu najboljem filmu festivala.
Ovakav uspjeh, ali i super zabava poticaj su autorima i za buduće sudjelovanje na natječaju Pazi, snima se emisije Školski sat.
ciak ciak ciak ciak
ciak

ciak
22. 5. 2013.  
tlff5

5. izdanje "Timeline Film Festival - Film for Joy and Learning" (International Film School Competition) odigrava se u talijanskom gradu Carate Brianza, koji se nalazi u provinciji Monza i Brianza, na 256 metara nadmorske visine, smješten uz rijeku Lombro. Ovaj grad, čija se povijest proteže još od kamenog doba, prostire se na oko 10 kvadratnih kilometara i broji oko 18.000 stanovnika. Carate Brianza udaljen je 14 km od Monze, 28 km od Milana i tek 622 km od Zaprešića.
Upravo u tom gradu će biti prikazan, u sklopu natjecateljskog programa festivala, i film Žablji zbor. Festival počinje 27. 5. a završava 1. 6. 2013. Eto.

tlff5
13. 5. 2013.  
festofnations

41. Festival of Nations ove godine ima novo rukovodstvo, novu lokaciju održavanja festivala i novu web stranicu. Ono što je isto kao i proteklih godina su pravila festivala i politika prikazivanja filmova na projekcijama. Tako je i ove godine selekcijska komisija odabrala nekoliko naših filmova za prikazivanje ali, obzirom da nas neće biti tamo, možda i neće biti prikazani (:
Dakle, naši filmovi koji će možda biti prikazani, a možda i neće, su Čovjek iz filma, Laaa i Hranidbeni lanac. Svi se nalaze, zajedno s Mucavcem susjednog FFVAL-a, u bloku Youth koji je na programu 14. 6. 2013. Možda.

ebensee
7. 5. 2013.  
fkvkz

Nakon sinoćnjeg pljuska mi smo u klubu opet imali posjet elementarnog elementa. Ali nema razloga za paniku, kao što vidite, voda nije bila niti do koljena. Osim toga, kao što kaže Brian, uvijek treba gledati na svijetliju stranu života :)
bright side of life bright side of life

bright side of life

 

 

travanj 2013.

29. 4. 2013.  
vafi4

Na jučer završenom četvrtom VAFI-ju vratili smo se s tri druge nagrade za dva filma! Film Laaa osvojio je drugu nagradu u MIDI kategoriji te još jednu drugu nagradu u kategoriji Plavi VAFI, dok je 100 posto jabuka osvojio, pogađate, drugu nagradu u kategoriji MAXI.
Ove godine poslužilo nas je i vrijeme pa je već poslovično kvalitetan festival animiranih filmova bio i izuzetno ugodno mjesto za druženje i opuštanje u prekrasnom okruženju i dobrom društvu. Čestitamo svim autorima nagrađenih filmova s nadom da se vidimo i iduće godine u Varaždinu!
projekcija snimanje za tv snimanje za radio like an egyptian
dodjela nagrada

slikanje
16. 4. 2013.  
fifes

Na nedavno završenom prvom FIFES-u film Što je Škocu milo osvojio je diplomu organizatora. I ova zanimljiva nagrada pospremljena je iza stakla naših vitrina, zajedno s ostalim dragim i vrijednim nagradama.
A za one koji žele doživjeti barem tračak festivala mogu pogledati sve nagrađene filmove na stranicama FIFES-a kao i fotografije sa oba dana festivala.

fifes
10. 4. 2013.  
ztkzz

Kao što smo najavili, na Skupštini ZTK Zagrebačke županije održane 8. 4. 2013. u Lovačkom domu u Zaprešiću, dodijeljene su nagrade "Rudolf Perešin" za 2012. godinu. Još jednom čestitamo svim dobitnicima nagrade, a u nastavku evo nekoliko fotografija sa svečanosti...
foto foto foto foto

foto
10. 4. 2013.  
klinfo

"U iščekivanju najnovijeg izdanja Revije od ovog ponedjeljka pa sve do 01. listopada na portalu www.klinfo.hr moći će se pogledati filmovi nagrađeni na protekloj Reviji održanoj u Zadru. Riječ je ukupno od 26 ostvarenja nagrađenih od strane stručnog i dječjeg ocjenjivačkog suda, koji će se svaki ponedjeljak izmjenjivati. Ciklus otvara dobitnik čak dvije nagrade 50. Revije (prve nagrade stručnog i druge nagrade dječjeg ocjenjivačkog suda), igrani film Frikuša Zaprešićkih filmskih genijalaca iz Foto kino video kluba." - prenosimo vijest s portala HFS-a.
Filmovi će se moći vidjeti na stranicama Klinfo kluba portala www.klinfo.hr koji su i medijski pokrovitelji Revije. Dakle, do iduće revije!

klinfo
5. 4. 2013.  
skolski sat

Danas, u emisiji "Školski sat" na 2. programu HTV-a proglašen je pobjednik natječaja "Pazi, snima se!" gdje je trebalo snimiti igrani film u trajanju od 10 minuta. Film pobjednik ovog natječaja predstavljati će Hrvatsku na međunarodnom festivalu CIAK JUNIOR. A pobjednik je..... (bubnjevi i timpani)... film "Sudnji dan" Foto kino video kluba Zaprešić!!!
Festival se održava od 20. do 25. svibnja u talijanskom gradu Treviso. Sad nam još samo ostaje slatka briga: tko će od autora putovati u Italiju! :)

ciak
5. 4. 2013.  
hpdz

HPD Zaprešić organizira u našem prostoru predavanje i projekciju s temama "Boje hrvatskih planina" te "Pričice i sličice" koje će voditi Alan Čaplar, istaknuti hrvatski planinarski publicist i urednik, član Vodičke službe HPS, glavni urednik časopisa "Hrvatski planinar", nositelj planinarskih nagrada i priznanja, kao i godišnjih nagrada HPS za najveći doprinos planinarskog publicistici.
Predavanje i projekcija je 25. travnja 2013. u 19 sati.

hpdz
4. 4. 2013.  
fdm

Nešto za mlade fotografe! Foto dani mladih i portal www.VIKENDPLANER.info  organiziraju novi natječaj u kojem se traže najbolje fotografije iz Hrvatske. Baš zato jer Hrvatska postaje dio Europske unije u srpnju ove godine, ovo je prava prilika da pokažemo koliko je naša zemlja lijepa. Točno na dan ulaska u EU. Napravi fotografije najboljih motiva hrvatske prirode, kulture, povijesti, događanja, ljudi, sporta, zabave…
Detalje o natječaju potražite ovdje. Rok prijave je 25. 5. 2013.

fdm

 

 

ožujak 2013.

20. 3. 2013.  
ztkzz

Na sjednici Izvršnog i Nadzornog odbora ZTK Zagrebačke županije održane 15. 3. 2013. u Samoboru donesena je odluka o godišnjoj nagradi 'Rudolf Perešin' za 2012. godinu koja je dodijeljena grupi autorica FKVK-a Zaprešić: Anji Dujaković, Jeleni Galić, Heleni Ivković i Marti Krpan Šepat za ostvarene uspjehe na filmskom području.
Osim naših autorica nagrađeni su još i Josip Barbić, Matija Lastovčić i David Martić iz Samobora, Ivan Kožar iz Ivanić Grada te Alen Tucman iz MK Zaprešić.
Svim dobitnicima nagrade će biti uručene na skupštini ZTK Zagrebačke županije, 8. travnja. 2013. u 19,30 sati u Lovačkom domu Zaprešić.
Čestitamo!

peresin
20. 3. 2013.  
zztk

Jučer je održana redovita godišnja Skupština Zaprešićke zajednice tehničke kulture na kojoj su sudjelovali predstavnici triju udruga učlanjenih u Zajednicu: Modelarski klub Zaprešić, Letačko društvo Zaprešić te FKVK Zaprešić. Skupštini je prisustvovao te u ime Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije nazočne pozdravio predsjednik ZTKZŽ gosp. Ivan Vlainić.
Raduje nas i prisustvo predstavnika Udruge pedagoga tehničke kulture i informatike 'Bit' koji su na ovoj skupštini i primljeni u ZZTK.
zztk zztk zztk

zztk
11. 3. 2013.  
vafi4

229 prijavljena filma, 103 odabrana u konkurenciji tri kategorije - MINI, MIDI i MAXI na četvrtom izdanju VAFI-ja.
I da ne duljimo, evo naših filmova: Baj, baj prašina, Biba i Bubimir, Crvenci i plavci, Čarobna kutija, Evolucija, Hranidbeni lanac, Laaa u MIDI kategoriji i 100 posto jabuka u MAXI kategoriji.
Dakle, od 25. do 28. travnja 2013. u Varaždinu, partner je MTV Croatia.

vafi4
7. 3. 2013.  
fifes

Organizacijski odbor FIFES-a, 'festivala za poticanje i promoviranje ljudske vedrine, radosti i smijeha' objavio je popis filmova u konkurenciji svojeg prvog izdanja. Iz FKVKZ-a publiku će 6. i 7. travnja pokušati nasmijati filmovi Što je Škocu milo, Silovanje i In flagranti, zajedno s još 89 drugih filmova iz zemlje i inozemstva. Filmovi su podijeljeni u tri kategorije - autora mlađih od 18, starijih od 18 godina i komercijalnih filmova.
S nestrpljenjem čekamo. :)

fifes

 

 

veljača 2013.

25. 2. 2013.  
zoom

Jučer smo se vratili s festivala ZOOM - ZBLIŻENIA 2013 u poljskom gradiću Jelenija Gora. Osim što smo se nagledali snijega cijelim putem tamo i nešto malo natrag, osim snijega, srećom vidjeli smo i dobrih filmova.
zoom zoom zoom zoom

zoom
25. 2. 2013.  
tisfest

Unatoč popularnosti turskih sap... serija, nismo uspjeli naći nikoga tko bi nam preveo stranicu TISFEST-a, odnosno turskog Teen International Shorts Festivala. Na kraju, malo običnom dedukcijom, malo pomoću Google prevoditelja saznali smo kako su nam na spomenutom festivalu bili prikazani slijedeći filmovi: Čovjek iz filma, Ukleta kuća, Baj, baj prašina, Frikuša, Hrc, Glista u Zavodu za zapošljavanje, Duuga priča i Na lijepe oči.
Festival je održan od 5. do 9. veljače u Istanbulu. A ako netko zna reći nešto više o festivalu, javite se slobodno na fejsbuk :)

tisfest
15. 2. 2013.  
skup

Ukratko, nekoliko novosti vezano uz djelovanje Kluba: 13. veljače održana je sjednica Skupštine FKVK-a Zaprešić, koja je bila i redovna i izborna. Nazočno je bilo 26 članova. U novo vodstvo izglasani su Miroslav Klarić za predsjednika, Jana Fantov, Tomislav Krištofić, Marko Škovrlj i Jadranko Lopatić u Izvršni odbor, Luka Klapan, Dubravko Orlović i Mladen Kovačić u Nadzorni odbor, Marija Kozlek, Marin Vajdić i Josip Kišić u Sud časti.
15. veljače održana je i sjednica Izvršnog odbora na kojoj je izabran tajnik (Jadranko Lopatić) te članovi Odbora za nabavu opreme (Domagoj Kudek, Josip Šuker, Tomislav Krištofić).

foto

 

 

siječanj 2013.

22. 1. 2013.  
traka

Prilažemo i video zapis Tv Zaprešić objavljen u rubrici 7 dana snimljen na otvorenju izložbe. Vi koji niste pogledali izložbu (obzirom da se sutra skida sa zidova) moći ćete fotografije, barem dio njih, vidjeti još neko vrijeme na zidovima FKVKZ-a. Do neke nove izložbe. (P.S. - 3:17)

x-posure
18. 1. 2013.  
3d

U subotu, 19. 1. 2013. započinje tečaj 3D animacije za osnovnoškolce. Prvi susret je dogovoren u 9,00 sati na kojem će se polaznici upoznati s programom tečaja te dogovoriti buduće termine. Obzirom da su u grupi ostala tek dva slobodna mjesta, ako se požurite možete se prijaviti još tijekom idućeg tjedna.

3d
16. 1. 2013.  
traka

Kao što svi znate, 11. siječnja u Galeriji Razvid otvorena je izložba fotografija članova FKVKZ-a pod nazivom X-posure 3. Izložbu je otvorila pročelnica Odjela za društvene djelatnosti gđa Sandra Sabol Valenčak, a prisutne je pozdravila gđa Višnja Goljački, ravnateljica POU Zaprešić i gdin Miroslav Klarić ispred FKVKZ-a. Dizajn kataloga i pozivnice izradio je gdin Tomislav Josipović, dok je glavninu organizacijskog posla odradio gdin Marin Vajdić. Zahvaljujemo svima koji su nazočili događaju te vas pozivamo da razgledate izložbu do 23. 1. 2013. uz nekoliko fotografija gđe Gordane Sermek sa samog otvorenja. Do iduće izložbe!
x-posure x-posure x-posure x-posure

x-posure
14. 1. 2013.  
zoom

ZOOM - ZBLIŻENIA 2013 se po 16. put održava u Poljskom gradiću Jelenia Góra. Nama je ovo treći put kako se prijavljujemo na ovaj međunarodni festival i kako su nam filmovi odabrani u natječajni program, što je znakoviti podatak ako se zna da je bio prijavljen 451 film nezavisne produkcije iz 39 zemalja.
Ove godine pak selektori su iz FKVKZ-a odabrali dječju animaciju Biba i Bubimir, zatim eksperimentalni film mladeži Šlajsanje te animaciju Na klupi mladih ali već odraslih autorica. Uvršten je i film San Luke Klapana ispred FFVAL-a.
Festival se održava od 19. do 24. veljače pod motom You just have to be there!
Hmmm, bumo vidli...

Zoom
14. 1. 2013.  
z

U subotu su završene zimske filmske radionice!
Jesu, ali filmovi... paaa... ne baš. No, dobro, većim dijelom je sve završeno, ostalo je još nešto montaže i sličnih sitnica. Uglavnom, osnovnoškolska grupa snimila je igrani film pod nazivom Sudnji dan, dok su srednjoškolci radili paralelno čak na tri projekta - dva igrana filma i jedan dokumentarni (nazivi još nepoznati). Tijekom ovih deset dana šklolskih praznika u radionicama je bilo angažirano 33 osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji su svoje slobodno vrijeme posvetili filmu, što je hvale vrijedan angažman. A tu je još i ekipa srednjoškolaca pod ravnateljskom palicom Tomislava T. Krištofića koja također završava jedan omnibus igrani film.
Hu, huu! Vruća zima u FKVKZ-u! S nestrpljenjem očekujemo gotove filmove na You Tubeu. Stay tuned!
sudnji sudnji sudnji sudnji

sudnji dan
8. 1. 2013.  
traka

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe fotografija X-posure 3 koje će se održati u galeriji Razvid 11. siječnja 2013. u 19 sati.
Izlažu: Nevena Ilić, Davor Klarić, Luka Klapan, Ivan Klarić, Simona Bezuh Radigović, Marko Radigović, Gordana Sermek, Kristijan Tabet i Marin Vajdić.

x-posure