fkvkz

Vijesti iz 2015.

prosinac 2015.

23. 12. 2015.  

Svim članovima, prijateljima i suradnicima želimo sretan Božić i uspješnu 2016. godinu.
19. 12. 2015.  

18. prosinca, u Zagrebu, održana je 11. revija 60 sekundi hrvatskog filma na kojoj su ove godine prikazani filmovi do 240 sekundi. Odnosno, da bi bili potpuno precizni, prikazani su filmovi u dvije konkurencije: do 60 sekundi i do 4 minute. Koji su prikazani zajedno. Ukupno četrdesetak filmova. Od kojih je gotovo trećina bilo onih iz FKVKZ-a: Annabel Lee, Berba, Frizura, Hermit, Ja san rojen da mi (ne) bude lipo, Kanibal, Navis, Pucica z črlenom kapicom, San, Ulov, Vizura i Z Z Zmaj. I tako je manji broj efkavekaovca sjeo u auto i nazočio projekciji u prepunoj dvorani (Evo Marina, i mi to naglašavamo, a ne samo Duško.) i svemu ostalome što je slijedilo, tj, hrani, druženju i proglašenju pobjednika revije. Koje je birala publika zaoruživanjem izbornih listića, po jedan film u obje kategorije. Na kraju, u kategoriji do 4 minute najboljim je proglašen film Hermit Jane Fantov koja je uz diplomu dobila i stvarnu nagradu. Svaka čast. I Jani, i organizatorima.

19. 12. 2015.  

Eto, naša jela je okićena, kuglice su povješane, grickalice izgrickane, sokovi popijeni, fiilmovi odgledani.
Svi koji su prisustvovali, hvala vam na pomoći oko svega toga. Vi koji niste, biti će još prilike. Za nekih 363 dana. No, koji dan više-manje. Vidimo se.

15. 12. 2015.  

traka

Posljednja ovogodišnja filmska radionica "Moj film" a koje organizira Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije, održana je ove subote, 12. 12. u Ivanić Gradu u OŠ Stjepana Basaričeka. Radio se animirani film s temom nes(p)retnog mađioničara i bilo je veselo i zabavno. Zahvaljujemo Jadranku Bartoliću na fotografijama, a rezultat radionice vjerujemo da će biti vrlo skoro vidljiv svima.

13. 12. 2015.  

Pozivamo sve članove i prijatelje kluba na već tradicionalno kićenje božićnog drvca u FKVKZ-u. Ove godine ćemo, uz nešto grickalica i pića, a u predahu od kićenja jelke, prikazati i nekoliko kratkih filmova s božićnom tematikom. Očekuje vas, dakle, pravi filmski uvod u božićne i novogodišnje blagdane.
Sve to započinje u četvrtak, 17. 12. 2014. u 19,00 sati.

10. 12. 2015.  

Hrvatsko planinarsko društvo Zaprešić organizira u našem klubu u srijedu, 16. prosinca 2015. godine projekciju o pohodu na grčku planinu Olimp.
O svom pohodu na ovu planinu govoriti će Branko Kopinič s početkom u 19,00 sati. Ulaz je slobodan.

9. 12. 2015.  

Bliže se zimski školski praznici. Ostajete kod kuće? Ne znate kako utrošiti slobodno vrijeme? FKVKZ vam nudi jedan od rješenja za to - upišite se u zimsku filmsku radionicu za osnovnoškolce i srednjoškolce koja će trajati od 28. prosinca 2015. do 9. siječnja 2016. godine.
Početak zimskih radionica je 28. 12. 2015. u 9,00 sati kada ćemo se dogovoriti o svemu tko, gdje, kada i što će se raditi.
Prijaviti se besplatno ili potražiti dodatne informacije možete telefonom na broj 01/4001565, mailom na fkvkz(at)fkvkz.hr ili osobno u klubu na adresi Trg žrtava fašizma 11 svakog radnog dana od 8,30 do 15,30 sati. Dakle?

8. 12. 2015.  

I dok smo mi bivstvovali u Grčkoj, Ksenija nam javlja kako je Z Z Zmaj osvojio nagradu Best of the best na Festival de Cine de Zaragoza. Naš Z Z Zmaj i karlovački film Barina konstanta sudjelovali su tamo u konkurenciji povezano uz Youth Cinema Network i obećana nam je veeeelika diploma. Na priloženoj fotografiji možete vidjeti hrpu sudionika festivala, a među njima se ističe Ksenija koja drži najveću plaketu u rukama. Zahvaljujemo na nagradi, zahvaljujemo Kseniji na prijevozu iste (Valjda je preživjela put avionom iz Španjolske. Plaketa, mislim, ali i Ksenija), a autoricama Z Z Zmaja Mariji Nikolić i Luciji Majnarić čestitamo. Bravo!

8. 12. 2015.  

I tako, mi se vratili iz Grčke, poluotoka Peloponeza, gradića Pyrgosa, festivala Camera Zizanio. Matea i Lana iz Slavonskog Broda, Jure iz Karlovca, te Leda i Lara iz Zaprešića, uz brižne voditelje Veru, Miroslava i Jadranka proveli su puni tjedan sunca i filmova, druženja, razgovora i svega ostalog što vole mladi.
I nakon svega možemo samo navesti poznati citat iz poznatog filma: "I'll be back!"


 

 

studeni 2015.

18. 11. 2015.  

Okruglo petnaesti 'european meeting of young people’s audiovisual creation' tj. Camera Zizanio, održava se ove godine od 28. studenoga do 5. prosinca u grčkom gradiću Pyrgosu na grčkom poluotoku Peloponezu. Pyrgos je udaljen oko 280 km od grčke prijestolnice Atene, ali tek 16 km daleko od grčkog svetišta Olimpije (mjesta gdje su nastale Olimpijske igre prije nekih 2.800 godina) i sitnih 4 km od obale Jonskog mora. Oko 25.000 stanovnika Pyrgosa prosinac provode na prosječnoj temperaturi od 16 stupnjeva celzijusa sa preko 15 sunčanih dana.
Razlog zašto nabrajamo sve ove podatke je što nam se filmovi nalaze i ove godine u selekciji (jubilarni, 11-ti put) uz još filmova iz Hrvatske, uključujući i one iz varaždinske Vanime, OŠ Bartola Kašića iz Zagreba, Kino kluba Karlovac i Filmske družine Bezvizije iz Slavonskog Broda. Što se FKVKZ-a tiče, tamo će nas predstavljati filmovi Vanzemljaci i Ulov, a neki od tih autora i voditelja će i biti u Pyrgosu zajedno s filmovima. Pogodite tko! Καλημέρα. Ευχαριστώ.

17. 11. 2015.  

Hrvatsko planinarsko društvo Zaprešić organizira u našem klubu u srijedu, 25. studenoga 2015. godine s početkom u 19 sati projekciju Alpe - Gailtaler.
Gailtaler se nalazi u Austriji između doline Gailtal na jugu i Drautal  na sjeveru. Vrhovi Latschur (2236m) i Spitzegel (2119m) dio su  transverzale tri države: Austrije,Slovenije i Italije imenom „Vrhovi prijateljstva“.
O usponu i predivnoj prirodi te pogledima koji okružuju ovaj dio Alpi govorit će uz projekciju fotografija Branko Ulipi - Dado. Ulaz je slobodan.

11. 11. 2015.  

12. studenog u 19 sati Solidarna ekološka tržnica Zaprešić će u FKVKZ-u predstaviti OPG Diktić - prvog u nizu organskih proizvođača koji nam donose organski proizvedenu hranu na našu Ekotržnicu petkom. LJiljana i Dražen Diktić to rade s puno ljubavi i požrtvovnosti.
Kako je osnovna karakteristika Ekotržnice da hrana koju kupujemo "ima lice", tako je dio toga i upoznavanje potrošača s proizvođačima, te načinom kako su uzgojili tu hranu. Informacije i znanje koje se stiče u ovakvim susretima su apsolutni imperativ.
Ovog četvrtka OPG Diktić će se predstaviti svim znatiželjnicima u Foto kino video klubu Zaprešić, a u organizaciji SET-a Zaprešić.

2. 11. 2015.  

Luksuz festival jeftinog filma i ove godine održava se u  Mladinskem centru Krško, s programom kratkometražne i niskobuđetne produkcije mlađih autora. Program projekcija filmova ali i popratnih sadržaja održava se 6. i 7. studenoga, petak i subotu, a jedan poseban blok izbora filmova FKVKZ-a prikazuje se u subotu u 19 sati.
U spomenutom vremenu posjetitelji će moći vidjeti filmove Očekivanja vs. stvarnost, Frizura, Berba, Ulov, Vizura, Šapica i Z Z Zmaj koji će se naći u društvu još osamdeset drugih filmova sa svih strana svijeta. Vabljeni!

 

 

listopad 2015.

26. 10. 2015.  

U četvrtak, 29. listopada, naša knjižnica u Zaprešiću, Gradska knjižnica Ante Kovačića, priprema projekciju dječjih filmova FKVK-a Zaprešić. Prikazati će se dvanaest filmova iz našega kluba snimljenih ove i prošle godine, i to slijedećih naslova: Bajka o djevojčici i varivu, Da ili ne, Disciplina, Misija, Očekivanja vs. stvarnost, Plavi i rozi, Policijski dan, Puc!, Realni rječnik, Roditeljske zabrane, Serijski fotograf i Vanzemljaci, te dva filma nastala u produkciji Filmske družine Gajevci: Duh u boci i Ljubav.
Nakon projekcije filmova slijedi razgovor s autorima. Projekcija započinje u 18,30 sati i besplatna je.

18. 10. 2015.  

U petak proslavili smo 20. rođendan kluba. S veseljem smo gledali prepunu Veliku dvoranu POU Zaprešić, brojne drage prijatelje i uzvanike, naše članove koje nismo vidjeli dugo vremena, kao i one koje gledamo gotovo svakodnevno. S radošću i nestrpljenjem smo prikazali mali dio filmova nastalih ove godine, predstavili našu prvu monografiju kao i promo film povodom ove dvadesete obljetnice. Iskoristili smo priliku i zahvalili se mnogima zaslužnima što je ovaj klub nastao i opstao sve te godine. Ako smo nešto i pogriješili ili zaboravili, oprostite, nije bilo namjerno. Još jednom, hvala vam.

18. 10. 2015.  

Festival Mali slon 2015 - 5. mednarodni festival otroškega in mladinskega filma održava se u Mariboru (Slovenija, seveda) od 20. do 25. listopada. Festivalski program podijeljen je u tri dobne skupine - Mini, Midi i Maxi, te u dvije konkurencije - Natjecateljski i Nenatjecateljski. U onome 'tekmovalnom' programu biti će prikazana i dvije naše animacije, Berba i Ulov, obje u Maxi skupini. U 'netekmovalnom' programu prikazati će se još i animacija Kuća strave.
Sve projekcije, kao i druga zbivanja vezana uz Mali slon odvijaju se u Kinu Udarnik, Grajski trg 1, Maribor.

8. 10. 2015.  

16. listopada u Velikoj dvorani POU Zaprešić s početkom u 19 sati prikazati ćemo izbor filmova nastalih u proteklih godinu dana. Ova projekcija dio je programa kojom obilježavamo 20 godina postojanja Foto kino video kluba Zaprešić. Odmah nakon projekcije filmova slijedi predstavljanje monografije FKVKZ-a koju ćemo i podijeliti našim članovima i prijateljima. Monografija je tiskana na četrdeset stranica velikog formata i sadrži gotovo sve relevantne podatke važne za biografiju našeg kluba: više od 540 imena bivših i sadašnjih članova, 363 filma i njihove autore, festivale, nagrade, izložbe, tribine kao i ostala zbivanja.
Pozivamo sve članove, sve prijatelje koji su u nekom trenutku sudjelovali u životu, djelovanju i razvoju našeg kluba da nam se pridruže u ovoj proslavi 20 godina FKVKZ-a. Nakon službenog programa pozivamo vas da ostanete na domjenku i druženju, najvećem okupljanju članova FKVKZ-a u 20 godina, te tako zajedno, razmjenjujući sjećanja i uspomene, proslavimo ovaj nama važan trenutak.
m m m m

 

8. 10. 2015.  

7. listopada u kinima CineStar, ali i mnogim drugim kinima diljem Lijepe naše održan je 7. festival o pravima djece s otvorenjem u Kinu Tuškanac.
U raznoliki sadržaj festivala uvrštene su i matineje za osnovne škole te matineje za srednje škole u kojima su se prikazali i filmovi hrvatskih klubova i škola. U matineji za osnovne škole tako je prikazan film Dječak koji je tražio sreću, dok je na matineji za srednje škole prikazan film Berba.
Festival zajednički organiziraju udruga Alternator, UNICEF Hrvatska, Hrvatski filmski savez, Ured pravobraniteljice za djecu te partneri Blitz Cinestar i Kino mreža.

 

6. 10. 2015.  

traka

Stručni žiri 53. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Rijeci dodijelio je drugu nagradu filmu Dječak koji je tražio sreću, dok je međunarodni Dječji žiri film Roditeljske zabrane nagradio prvom nagradom. I to je ukratko to, što se službenog dijela tiče. Od popratnog sadržaja mogli bi istaknuti cijelu lepezu vremenskih uvjeta - od bure do listopadske pripeke, kratkotrajan ali sadržajan izlet, prekrasnu kino dvoranu, zanimljive obroke na ljujajućem brodu, rasplesanu disko večer, dosta druženja i puno filmskih trenutaka. Sasvim dovoljno za popuniti škrinjicu uspomena. Do iduće Revije.

 

 

rujan 2015.

22. 9. 2015.  

traka

Izložba fotografija X-posure 5 svečano je otvorena u petak, 18. rujna u 19 sati u Galeriji Razvid. Fotografije izlažu članovi FKVKZ-a Gordana Sermek, Zoran Adamić, Davor Klarić, Damir Kosir, Tomislav Krištofić i Marin Vajdić. Zahvaljujemo svima koji su svojim prisustvom uveličali taj trenutak. Svi koji još nisu pogledali ovaj postav, svakako su pozvani da to učine do 6. listopada kada se izložba zatvara.
A kako je izgledalo otvorenje možete vidjeti na fotografijama Marina Vajdića.

17. 9. 2015.  

traka

Rekli smo već kako smo se ugodno iznenadili što su nam filmovi prijavljeni u hrvatski nacionalni program na festivalu UNICE - "Union Internationale du Cinéma" koji se održao u Sankt Petersburgu. E, a sad nam je još ugodnije jer je film Z Z Zmaj osvojio brončanu medalju u selekciji nacionalnih programa.
Čestitke autoricama Luciji i Mariji, uz pjesmu Kalinka:
Kalinka, kalinka, kalinka moya! / V sadu yagoda malinka, malinka moya!
Krasavica, duscha-devica, / Pozholej zhe ty menya,
Aj, lyuli, lyuli, lyuli, lyuli, / Pozholej zhe ty menya!

d
15. 9. 2015.  

traka

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na otvorenje izložbe fotografija X-posure 5 u petak, 18. rujna u 19 sati u Galeriji Razvid. Fotografije izlažu članovi FKVKZ-a Gordana Sermek, Zoran Adamić, Davor Klarić, Damir Kosir, Tomislav Krištofić i Marin Vajdić.
Izložba je otvorena do 6. listopada pa svakako navratite.

d
8. 9. 2015.  

traka

Navrativši na stranice UNICE - "Union Internationale du Cinéma", čiji se festival ove godine održava u Sankt-Petersburgu (Россия-Матушка) od 5. do 12. rujna, ugodno smo se iznenadili činjenicom kako se u hrvatskom nacionalnom programu nalazi i film Z Z Zmaj. Naime, svaka zemlja sudionica, a ove godine ih je devet,  prijavljuje svoj nacionalni program određene minutaže. Tako se u izboru od šest filmova hrvatske selekcije našao i Z Z Zmaj.
Dio programa festivala je i selekcija World Minute Movie Cup, program jednominutnih filmova, u kojoj je pak i naš film Ulov kao jedan od dva hrvatska filma u konkurenciji od ukupno 24 jednominutna filmska ostvarenja.
Eto, lijepe vijesti uvijek je lijepo čuti, a moguće ih je i vidjeti uživo na stranici UNICA online, uz određenu nadoknadu. Cijena? Prava sitnica.

d
5. 9. 2015.  

traka

Chicago International Children's Film Festival ove godine održava se od 23. listopada do 1. studenoga u kojem vremenu će biti prikazano okruglo 244 filma iz gotovo cijelog svijeta. Među njima se nalaze i tri filma iz produkcije ŠAF-a Čakovec, jedan film iz zaprešićke srednje škole Ban Josip Jelačić, te četiri filma iz naše produkcije FKVKZ-a: dokumentarac Melani, igrani film Puc! i dvije animacije, Berba i Z Z Zmaj.
Spomenimo još kako je ove godine bilo prijavljeno gotovo 800 filmova pa je uspjeh selekcije ovih filmskih ostvarenja mladih hrvatskih autora time i značajniji. Čestitke!

d
4. 9. 2015.  

d

DUFF je obznanio rezultate selekcije za svoje četvrto izdanje filmskog festivala djece i mladih u dobi do 20 godina iz zemalja Mediterana.
Program je podijeljen u tri kategorije: autora do 15 godina, gdje su uvrštena 43 filmska ostvarenja, autora od 16 do 20 godina, sa 28 odabranih filmova, i otvorena kategorija s odabranih devet filmova. Dakle, od 15. do 18. listopada u Dubrovniku biti će prikazano ukupno 80 filmskih uradaka djece i mladih do 20 godina.
Naravno, čestitamo svim autorima selektiranih filmova, kako iz Hrvatske tako i iz Španjolske, BiH, Slovenije, Italije, Grčke, Izraela, Egipta, Francuske i Portugala, ali ipak malo više srdačno čestitamo autorima naših filmova Ulov i Kroz oči, pošto ćemo, zahvaljujući njima, moći opet uživati četiri dana okupani dubrovačkim zidinama, morem i srdačnošću domaćina.
Oh, i filmovima, naravno. :)

d

 

 

kolovoz 2015.

31. 8. 2015.  

u

Započele su prijave polaznike grupa videostvaralaštva u FKVKZ-u za školsku godinu 2015./2016.
Tijekom rujna, možete se učlaniti i prijaviti u jednu od osnovnoškolskih ili srednjoškolskih videogrupa FKVKZ-a.
Kao i prijašnjih godina pružamo vam mogućnost da napravite svoj igrani, animirani, dokumentarni ili eksperimentalni film i kroz rad naučite sve o tome. Donesite svoje ideje, zamisli i želje, a mi ćemo vam pomoći da one postanu film.
Godišnja članarina je 100 kn.
Prijave, kao i sve daljnje obavijesti, možete dobiti na adresi kluba, Trg žrtava fašizma 11, telefonom 01/4001565 ili upitom na e-mail: fkvkz(at)fkvkz.hr svakog radnog dana od 8,30 do 15,00 sati.

u
19. 8. 2015.  

w


Još jedno izdanje Open Air Festivala je iza nas. Unaprijed se veselimo idućem, okruglo četrdesetom, uz uvjet da nam prođe poneki film. A s ovoga, netom završenoga, izviješće je šaroliko: red projekcija, red šetanja, red sunca, red mini golfa, red kiše, red glupiranja, pa red zabave... pa tako jedno pet, šest puta, ti redovi. Što bi kaz'li japaci, ikebana, prava ikebana. I to sve u tri dana.

1. 8. 2015.  


Ljeto je, vrijeme za putovanja i odmor.
Rebeka Čuljak prije nekoliko dana se je vratila iz Italije gdje je, zajedno sa Miranom Ratkovićem iz Karlovca, Antoniom Plešom i Marianom Babićem iz Dugog Sela te Tinom Ostrošićem iz Slatine, a u pratnji Ane Đordić i Marije Ratković Vidaković sudjelovala na Giffoni film festivalu. Miran i Rebeka bili su tamo i prošle godine, a zarad svojeg istaknutog sudjelovanja pozvani su i ove godine.
Trenutno u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici traje filmska radionica "Od ideje do realizacije" na kojoj sudjeluju Marta Bregeš i Eva Matjašić. Svoje sudjelovanje na radionici one su pak zaradile osvojivši nagradu na 52. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece filmom Prilagodba.
A već za nekoliko dana troje naših članova, Marijana Barišić, Rebeka Čuljak i Marta Bregeš putuju u Seoul, Južna Koreja, kako bi sudjelovali na Seoul International Youth Film Festivalu. Sva tri sudjelovanja su organizirana od strane Hrvatskog filmskog saveza. Bon voyage!

giffoni

 

 

srpanj 2015.

26. 7. 2015.  

traka

West Herzegowina Fest No. 13 održati će se od 30.7. do 1.8.2015. godine u Širokom Brijegu u Borku uz rijeku Lišticu. Ovo je festival koji nastoji potaknuti mlade kreativce i autore da stvaraju, te prezentirajući svoja djela potiču i druge da to čine.
U ovogodišnjem programu okupljeno je 36. kratkih priča, nastupa 9 glazbenih skupina te 21 kratki film među kojima i film Prijatelji Luke Klapana.
Program završava 1. kolovoza proglašenjem pobjednika u sve tri konkurencije.
Zainteresirani? Evo, kažu, jednostavno: prvo BiH, pa Hercegovina, pa Široki Brijeg, pa onda put prema Vrelu Borak,
pa laganini uz rijeku Lišticu i tu smo...

f
18. 7. 2015.  

traka

U našem festivalskom kalendaru jedno od dragih mjesta zauzima Open-air Filmfest Weiterstadt. Ove godine festival se održava po 39. puta, a mi sudjelujemo na njemu desetu godinu zaredom (ili koju godinu više-manje).
Filmovi Disciplina, Frizura i Z Z Zmaj biti će prikazani u 'Filmskom šatoru' u dnevnom programu, dok će se film Berba prikazati u večernjem/noćnom programu na ljetnoj pozornici Open Air Braunshardter Tännchen.
Open-air Filmfest Weiterstadt prikazuje širok raspon filmova nekomercijalnih, nezavisnih i amaterskih produkcija, a osim filmskih projekcija organizirani su i popratni programi filmskih radionica, koncerata, poetskih slamova i još ponešto. Sve to traje od 13. do 17. kolovoza u gradu Weiterstadtu nekih 25 km udaljenom od Frankfurta. Na Majni. U Njemačkoj.

f
18. 7. 2015.  

traka

53. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Evo nekoliko činjenica:
- održava se u Rijeci od 30. rujna do 3. listopada 2015.,
- organizatori su Hrvatski filmski savez i Art-kino Croatia, Rijeka,
- prijavljena 192 filmska ostvarenja,
- odabrano 90 filmova,
- FKVK Zaprešić u programu sudjeluje sa 10 filmova: Bajka o djevojčici i varivu, Da ili ne, Ja san rojen da mi (ne) bude lipo, Kuća strave, Misija, Očekivanja vs. stvarnost, Policijski dan, Ribolov, Roditeljske zabrane i Vanzemljaci.
A tu je i Filmska skupina Gajevci prisutna u programu s jednim filmom, kao i naš član Lovro koji je prijavio još jedan film kao samostalan autor.
Popis svih 90 filmova koje ćemo gledati najesen u Rijeci možete vidjeti ovdje. Veselimo se gledanju filmova, a još više druženju s njihovim autorima i voditeljima.

f
11. 7. 2015.  

traka

Ljetne filmske radionice u FKVKZ-u su gotove, ljeto može početi!
Vrijedna ekipa osnovnoškolaca u ova dva tjedna napravila je prvo animirani film, Plavi i rozi, stop animacijom plastelina na vječitu temu ljubavi i zlobe, kao i sukoba nastalih zbog toga. A onda su, onako usput, smislili i snimili još jedan igrani film naziva Serijski fotograf, koji bi se po tematici mogao svrstati u misterij kojeg nećemo sada otkrivati.
Srednjoškolci su još vrijedniji pa nastavljaju raditi i nakon ova dva tjedna na svojem animiranom filmu kojeg se naziv još ne zna, ali će vjerojatno biti nešto sa zekom. I da vam umirimo zebnje, ne brinite, niti jedan pravi zeko neće nastradati u ovom filmu. Recimo.
Naravno, filmovi će se naći uskoro na FKVKZ Youtube kanalu pa ih možete i pogledati, zajedno sa ostalih tristotinjak uradaka nastalih u proteklih dvadeset godina.

f
2. 7. 2015.  

traka

Nakon četiri godine ovogodišnji deveti susret Dječje filmsko i video stvaralaštvo u funkciji javnoga zdravstva vratio se u Motovun, ali opet kao jednodnevno zbivanje. U prepunoj dvorani motovunskog kina Branka Bauera prikazano je sedam filmova dječjeg filmskog stvaralaštva, a među njima i animirani film Krug smrti grupe autora.

 

 

lipanj 2015.

28. 6. 2015.  

27. lipnja u Centru za kulturu prikazani su filmovi nastali na 22. internacionalnoj filmskoj radionici, koju organizira ŠAF, tj. Škola animiranog filma Čakovec, a na kojoj su i ove godine sudjelovali i članovi iz našeg kluba. Klara, Lara, Lovro i Jurica radili su zajedno s djecom iz Amerike, Rumunjske, Koprivnice i Čakovca.
Osim 22. izdanja filmske radionice ŠAF je istovremeno obilježio i 40. godina svojeg djelovanja i to na najljepši mogući način, projekcijom čak 44 kratka animirana filma nastala u proteklih godinu dana. Ovom prigodom još jednom čestitamo ŠAF-u 40. rođendan!

28. 6. 2015.  

FRM & FRFF

Stručni žiri 20. filmske revije mladeži i 8. four river film festivala ocijenio je film Z Z Zmaj Lucije Majnarić i Marije Nikolić kao najbolji animirani film u nacionalnoj selekciji! Uz to, film Berba Domagoja Kudeka, Lucije Majnarić, Ede Emanuele Šimić. Sre Biljan, Mateje Bačan Peškir, Marte Bregeš i Doroteje Košutić osvojio je "special mention" istog žirija. Ako tome pribrojimo još jedan "special mention" za film Simboli mržnje grupe autora Srednje škole Ban Josip Jelačić, zaprešićani su imali sve preduvijete za euforični odlazak kući. Pa ipak, atmosfera u autima u taj kasni sat je bila pomalo dremljiva. 'Puno se toga događalo,' sanjivo objašnjavaju sudionici Revije, 'bilo je odlično.' Eto. Baš super!

f

23. 6. 2015.  

fon

Festival of Nations objavio je listu nagrađenih filmova. Oba naša prikazana filma, Dječak koji je tražio sreću i Fruzura, osvojili su diplomu. Weeeeee!
Istini za volju treba reći kako je ovaj festival poput jedne od onih tombola gdje "svaka srećka dobiva" tako da su svi filmovi prikazani na festivalu dobili barem diplomu. :) Nama ta činjenica nimalo ne umanjuje vrijednost nagrade i brojimo to kao još jednu simpatičnu posebnost ovog festivala. Lijepo zahvaljujemo i na nagradi i na gostoprimstvu. Danke!

fon
16. 6. 2015.  

traka

OpenEyes Filmfestival 2015 je "najljepši, najveći i jedini festival kratkih filmova između Kassela i Frankfurta" koji osim projekcija filmova ima i izložbe, diskusije, zabave, tematske blokove i noćni open-air program. Sve se to odvija tijekom četiri dana, od 16. do 19. srpnja, u gradu Marburg An Der Lahn, Hessen, Njemačka.
Filmovi Kroz oči i Z Z Zmaj našli su se u programu tog festivala i predstaviti će se publici 18. 7. i 19. 7. ispod, nadamo se, vedrog neba.

t
15. 6. 2015.  

fon

Festival of Nations u svojem 43. izdanju još uvijek traje, sve do 18. lipnja kada je navečer svečana dodjela nagrada uz limenu glazbu sastava iz Weyregga, no mi smo se vratili, vrijedni kakvi jesmo, već u nedjelju. Prisustvovali smo svečanom otvorenju festivala, kao i projekciji naših filmova, malo prošetali uz jezero Attersee, malo se družili, upoznali Lenzing i Weyregg, uživali u pitoresknim krajolicima... Baš super! Hvala Christianu Gaiggu na domaćinstvu i na pozivu za iduću godinu.

f f f f
f f f f

fon
11. 6. 2015.  

traka

Od 1. do 7. lipnja u gradu Maardu (15 km od Tallinna) i samom gradu Tallinnu (glavni grad Estonije) održan je 15. međunarodni festival kratkih filmova "Nevidannoe kino" (The Unprecedented Cinema) na kojem se prikazuju nekomercijalni filmovi svih žanrova. Ove godine bilo je prijavljeno 647 filmova iz 68 zemalja, dok ih je u programsku selekciju ušlo tek 65.
Publika festivala je mogla vidjeti čak pet naših filmova koji su odabrani za prikazivanje i to filmove Z Z Zmaj, Berba, Vizura, Ulov i Frizura, a film Z Z Zmaj je osvojio i Special prize of the Jury. Čestitke autorima odabranih filmova i specijalne čestitke Mariji i Luciji, autoricama nagrađenog filma.

t
11. 6. 2015.  

traka

Četvrta filmska radionica "Moj film" koje organizira Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije bila je planirana za Samobor. Ta radionica održana je jučer s malom iznimkom - umjesto da mi gostujemo kod njih, vesela i radišna grupa od 13 učenika OŠ Milana Langa gostovala je kod nas. Eto, nadamo se da smo im bili dobri domaćini, a animirani film nastao na ovoj, ali i drugim radionicama biti će uskoro i dostupan za gledanje.
t t t t

t
4. 6. 2015.  

traka

Još jednom u vašem i našem gradu - Ljetne filmske radionice u FKVKZ-u! Kao i uvijek do sada, ove radionice održavamo za djecu osnovnoškolske dobi, ali i mladež - srednjoškolce, naše članove, kao i one koji bi željeli postati dio FKVKZ-a.
Dakle, ako ne znate kako iskoristiti vrijeme nakon završene nastave, a prije odlaska na more, ili ako niste stigli tijekom školske godine baviti se filmom, a silno ste htjeli - ovo je prilika! Za jedno od ograničenog broja mjesta u radionici prijaviti se možete telefonom, 4001565, na e-mail fkvkz@fkvkz.hr ili doći osobno ovdje u klub.
Radionica započinje 29. 6. u 9,00 sati i traje sve do 10. 7. 2015.

t

 

 

svibanj 2015.

30. 5. 2015.  

traka

Hrvatski festival jednominutnih filmova održao se 29. i 30. svibnja u Požegi, kao i uvijek do sada u ispunjenom Gradskom kazalištu. Projekcijom 60 jednominutnih filmova dosegnut je vrhunac manifestacije nazvane Požeški filmski tjedan u kojem je održano nekoliko projekcija za male gledatelje i one veće, radionica dokumentarnog filma, promocija knjige i jo ponešto. Mi smo prisustvovali samo na onom festivalskom dijelu, točnije, dva mlada autora filma Ulov i njihov voditelj, dok se dio starije ekipe "zaletio" nakratko na samu projekciju i malo druženja.
Filmovi su bili uglavnom odlični, a neki i vrhunski, tako da sa žaljenjem moramo javiti kako onih € 1.000 nije došlo u naše ruke. MOžda iduće godine...
f f f f

f
27. 5. 2015.  

traka

I treća filmska radionica "Moj film"koje organizira Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije, je završena. Ove subote, 23. svibnja, bili smo gosti u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Prigorju Brdovečkom kojima zahvaljujemo na gostoprimstvu, te snimili još jedan animirani film. A evo i fotografija:

26. 5. 2015.  

traka

S nekoliko Marinovih fotografija vodimo vas kroz održanu tribinu posvećenu problematici autorskih prava i zaštiti istih. Koristimo priliku da se još jednom zahvalimo Igoru Nobilu na odazivu i vrlo zanimljivom i poučnom izlaganju. Zhvaljujemo se i ekipi iz Fotokluba Klik iz Svete Nedjelje na sudjelovanju, uz poziv na iduću tribinu koju će prirediti već spomenuti Marin Vajdić.
foto foto foto foto

foto
17. 5. 2015.  

traka

Pozivamo vas na još jednu foto-tribinu 21. svibnja kada će nam gosti biti Igor Nobilo s temom o fotografskim autorskim pravima. Igor Nobilo profesionalni je fotograf sa 18 godina iskustva rada u medijima i na tržištu. Prvi je Stalni sudski vještak za fotografiju u Hrvatskoj, a tijekom 5 godina vodio je Zbor fotoreportera. Sudjelovao je u stvaranju vodiča za licenciranje i cjenika arhivskih fotografija, te i dalje radi na formiranju boljih cijena i uvjeta rada na fotografskom tržištu. Održava i radionicu o fotografskim autorskim pravima za građanstvo. Kao Majstor fotograf vodi edukativne tečajeve i specijalizirane fotografske ture diljem Hrvatske.
Tribina započinje u 19,00 sati i besplatna je za sve zainteresirane.

t
17. 5. 2015.  

traka

Druga filmska radionica "Moj film"koje organizira Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije, održana je ove subote, 16. 5. u Foto video klubu 35mm Križ. Pozdrav ekipi iz Križa, bilo je super, i naravno, prilažemo nekoliko fotografija s radionice.
foto foto foto foto
foto foto foto foto

foto
17. 5. 2015.  

traka

Večeras u zaprešićkom kinu POU Zaprešić premijera je kratkometražnog igranog filma Sve što vidiš istina nije nastalog u suradnji Zaprešićkog kazališta za djecu i mlade i FKVKZ-a. Projekcija započinje u 19,00 sati, a ulaz je slobodan.
trailer

premijera
10. 5. 2015.  

traka

9. svibnja u OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici odradili smo prvu filmsku radionicu koje organizira Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije, a koje će se održavati subotama u u svim Gradskim i Općinskim zajednicama tehničke kulture Zagrebačke županije. Filmska radionica "Moj film" tek jedna je od četiri radionica u ovoj organizaciji jer se istodobno održavaju i radionice zrakoplovnog modelarstva (voditelji Modelarki klub Zaprešić), robotike (voditelji Robotičko informatički klub Križ) i amaterske radio gonometrije (voditelji Radio klub Velika Gorica).
Tako se i ove subote, dok smo mi radili animirani film u Velikoj Gorici, u OŠ Pavao Belas odvijala radionica robotike. Zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu, a dok se animirani film ne "popegla" i završi, evo nekoliko fotografija s radionice.
foto foto foto foto
foto foto foto foto

t
10. 5. 2015.  

traka

U talijanskom gradu Carate Brianza održao se TimeLine Film Festival - film for joy and learning. Između ostalog, na festivalu imaju i sekciju BoB, tj. Best of Best, u kojoj prikazuju nagrađene filmove s drugih festivala. Tako se tamo našao i film Annabel Lee koji je na 19. filmskoj reviji mladeži održanoj u Karlovcu (a koja je partner ovog festivala) prošle godine proglašen najboljim animiranim filmom. U ovom trenutku malo toga možemo reći kakvi su rezultati žirija ali, sudeći po fotografijama s fb-a, bilo je zabavno i s puno druženja, a nešto se sigurno i naučilo. Tako da je cilj festivala vjerojatno ostvaren.
tlff tlff

t
10. 5. 2015.  

traka

Za one koji još nisu čuli: u tijeku je primanje radova za petu izložbu fotografija članova FKVKZ-a X-posure.
Sve bitne podatke o natječaju možete pronaći na ovoj poveznici, a ako vam se ne čita možete sve to čuti i usmeno, direktno od Marina Vajdića koji je organizator izložbe.
Rok za predaju radova je 1. kolovoza tako da još imate dovoljno vremena uzeti fotoaparat u ruke i snimiti nekoliko ponajboljih fotografija.
Tičica!

t
8. 5. 2015.  

traka

Hrvatski festival jednominutnih filmova održava se 29. i 30. svibnja u Požegi, malom gradu u srcu Slavonije, ove godine po 23. puta. Jednominutna verzija animiranog filma Ulov našla se među 60 odabranih filmova koji će se prikazati 29. svibnja pred već tradicionalno prepunim Gradskim kazalištem. Obzirom da je Grand prix nagrada vrtoglavih €1.000 odluka žirija će se sigurno nestrpljivo očekivati, a konkurencija filmova iz cijelog svijeta pažljivo gledati.
Organizator festivala je GFR Film Video iz Požege.

t

 

 

travanj 2015.

26. 4. 2015.  

vafi

Danas je završio 6. VAFI podjelom nagrada u juniorskom dijelu festivala i to u MINI, MIDI i MAXI dobnoj kategoriji, te PLAVI VAFI za promicanje dječjih prava. Dječak koji je tražio sreću osvojio je drugu nagradu u MIDI kategoriji, dok je Z Z Zmaj dobio drugu nagradu za PLAVI VAFI.
I tako smo nakon četiri dana lijepog druženja i prekrasnog vremena, ne samo tijekom filmskog programa, već i na turističko-kulturno-edukativnim sadržajima vratili se kući pjevajući. Hvala VAFI, vidimo se nagodinu!
foto
foto foto foto foto

foto
25. 4. 2015.  

FRM & FRFF

25. 4. u subotu, na platou kina Tuškanac, selekcija komisija koju čine filmski kritičar i politolog Boško Picula, prof. hrvatskog jezika i medijske kulture Ana Đordić i producent Ivan Kelava objavili su listu filmova odabranih za 20. filmsku reviju mladeži i 8. Four River Film Festival. Cijeli taj događaj, da ne kažemo event, nazvan je Žuti tepih pri čemu su okupljeni autori prijavljenih filmova i nagrađeni autori prošlih revija, te su svi zajedno mogli prošetati žutim tepihom, fotografirati se za ovogodišnji festivalski plakat, natjecati se u filmskom kvizu i uživati u slatkim, bananastim delicijama koje su pripremili učenici Ugostiteljsko – turističkog učilišta Zagreb. I da ne dužimo, od 398 prijavljena filma iz cijelog svijeta, odabrana su ukupno 72 filma, 31 film za 20. FRM i 41 film za 8. FRFF.
FKVK Zaprešić
je zastupljen s tri animacije: Berba, Ulov i Z Z Zmaj od ukupno šest prijavljenih. Čestitamo autorima odabranih filmova, ali i jednako iskreno čestitamo autorima i onih filmova koji nisu primljeni. Vidimo se u Karlovcu 23. - 27. lipnja!

FRM
23. 4. 2015.  

fon

Na stranicama Festivala naroda, tj, The Festival of Nations 2015 objavljen je popis selektiranih filmova za 43. izdanje ovog festivala neprofesijskog filma koji organizira Film Club Attergau iz Weyregga, Austrije. Odabrano je ukupno 104 naslova od preko 1000 prijava iz gotovo cijelog svijeta, a među njima i dva naša ostvarenja: Dječak koji je tražio sreću grupe autora, te Frizura Azre Konjhodžić. Svi odabrani filmovi će se prikazivati u 20 filmskih blokova od 12. do 18. lipnja 2015. godine u kinu Lichtspiele Lenzing u gradu Lenzing u Gornjoj Austriji. Čestitke autorima.

fon
10. 4. 2015.  

fifes

Danas je završio 3. FIFES i naš prostor obogaćen je s tri nove nagrade. Duuga priča osvojila je nagradu Dječjeg žirija u kategoriji autora od 13. do 18. godina ali osvojila je i 3. mjesto u istoj kategoriji Stručnog ocjenjivačkog suda. Žablji zbor je po mišljenju istog Stručnog ocjenjivačkog suda osvojio 2. mjesto u kategoriji autora do 12 godina. No, to nije sve. Još smo dobili i bon vrijednosti 1.000,00 kuna za film Duuga priča kao poticaj za daljnji rad u smiješnom filmskom stvaralaštvu.
Obzirom da su nas tako bogato i izdašno nagradili, red je da barem spomenemo dotičnu gospodu iz oba ocjenjivačkog suda. Dakle, Frano Ridjan, Denis Bašić, Davor Gobac, Karla Blažev, Luka Kajfeš i Rok Radanović - hvala vam! Hvala i organizatorima i bog daj čim veći kup! I njima i nama.
Shareamo i nekoliko službenih fotografija s dodjele nagrada...
fifes fifes fifes fifes

fifes
10. 4. 2015.  

tribina

16. travnja 2015. godine u našem prostoru održava se tribina pod nazivom "Bullying u školi". Gosti tribine biti će Lana Jurman  iz Centra za mirovne studije, Đurđica Poduška iz Centra za socijalnu skrb, predstavnici Policijske postaje Zaprešić, te predstavnici škola s područja grada Zaprešića.
Organizator tribine je Forum žena SDP-a. Tribina započinje u 19,00 i besplatna je za sve zainteresirane.

stop bullying

 

 

ožujak 2015.

30. 3. 2015.  

fifes

10. travnja 2015. godine u kinu Tuškanac u Zagrebu održava se treći FIFES - filmski festival smijeha. Obzirom da je ove godine pristiglo rekordnih 700 prijava i program će biti rekordnog trajanja. U programu Junior koji započinje u 11,00 sati moći će se vidjeti 25 filmova autora do 12 godina i još 20 filmova autora od 13 do 18 godina. A navečer u 19,00 sati započinje program Senior s, ni manje ni više, 135 filmova autora starijih od 18 godina.
Naravno, nije riječ o bilo kakvim filmovima, već najsmješnijim od najsmješnijih iz cijeloga svijeta, a među njima i slijedeći smiješni iz FKVKZ-a: Žablji zbor (konkurencija do 12 godina), Crvenkapica, Duuga priča (konkurencija od 13 do 18 godina) i Kad si bila mala Mare (konkurencija iznad 18 godina).
Smijeh nije grijeh, a ako je besplatan - još bolje! Petak, 10. travnja, kino Tuškanac.

fifes
22. 3. 2015.  

plasencia

U subotu navečer u 20,30 sati započela je završna svečanost i dodjela nagrada II. International Youth Film Festivala Plasencia Encorto. Kako živimo u dobu nevjerojatnih mogućnosti imali smo priliku uživo, putem Youtube streaminga, pratiti cijeli događaj, pa i živim pjeskom ispratiti izlazak na pozornicu Lucije Mjanarić, Martine Anić i Matije Piralića. Luciji je uručena nagrada za inovativni rad (Premio a la obra más innovadora) za film Z Z Zmaj čiji je autorica uz Mariju Nikolić.
Ovo troje mladih filmskih autora u pratnji Marije Ratković Vidaković i Marine Zlatarić predstavljalo je Hrvatski filmski savez, FKVKZ kao i Udrugu Luža. Dostojno i uspješno. Čestitke, djevojke!
encorto encorto

plasencia
21. 3. 2015.  

tribina

U nastavku evo nekoliko fotografija s tribine održane 19. 3. gdje smo ugostili Marjana Radovića, profesionalnog fotografa, ronioca i instruktora podvodne fotografije. Još jednom se zahvaljujemo Marjanu na izuzetno zanimljivom druženju, s nadom kako će ovakvih susreta biti još.
Nekako u opis posla voditelja tribine ide i fotografiranje iste, pa zahvaljujemo i Marinu Vajdiću, i na fotografijama i na organizaciji.
marjan marjan marjan marjan
marjan marjan marjan marjan

plavo
17. 3. 2015.  

vafi

6. VAFI u Varaždinu.(A gdje drugdje :)
336 prijavljenih filmova iz 42 zemlje u konkurenciji JUNIOR pregledala je selekcijska komisija i obznanila svoj izbor - 96 filmova biti će prikazano od 21. do 26. travnja u tri kategorije MINI, MIDI I MAXI.
Naravno, i ove godine ima i nešto naših filmova, pa će posjetitelji festivala moći vidjeti filmove Dječak koji je tražio sreću (u midi kategoriji), Annabel Lee i Z Z Zmaj (u maxi kategoriji).
Obzirom da je ove godine zemlja-partner festivala Australija, vjerujemo da ćemo u Varaždinu vidjeti samo najbolje animirane filmove, neka poznata i neka nova draga lica, te barem ponekog klokana. Od ekipe iz Vanime ne očekujemo ništa manje.

vafi
12. 3. 2015.  

tribina

19. ožujka 2015. godine na foto-tribini ugošćujemo Marjana Radovića, profesionalnog fotografa, ronioca i instruktora podvodne fotografije.
Kombinirajući strast za fotografiju i ronjenje, 2000. godine Marjan Radović ulazi u carstvo podvodne fotografije, želeći podijeliti ljepotu podvodnog svijeta sa svima.
Marjan uvijek traži nove i originalne načine kako izložiti svoje fotografije. Do sada je imao 80 samostalnih i oko 100 zajedničkih izložbi, dobitnik je brojnih nagrada, dok su mu radovi objavljeni u svim hrvatskim časopisima o moru, većini dnevnih novina i nekim lifestyle magazinima.
Svojim projektom Pogled u plavo, jedinstvenim načinom predstavljanja fotografija hrvatskog podmorja, osim uživanja u ljepotama, poziva i na prepoznavanje i prihvaćanje socijalne odgovornosti i očuvanje okoliša.
Tribina započinje u 19,00 i besplatna je za sve zainteresirane.

plavo

 

 

veljača 2015.

23. 2. 2015.  

berlin

21. po redu West-Östliches Filmfestival, koji se odnedavno zove Kurtz Film Festival, održava se u Berlinu i jedini je takav festival u Njemačkoj (tako kažu) koji je posvećen isključivo neprofesijskom filmu. Ovogodišnje izdanje koje započinje 20. i traje do 22. ožujka, prikazati će u dvorani Kina Toni 58 filmova iz 20 zemalja, a među njima i jedan iz FKVKZ-a - inanibus.
...neunundneunzig luftballons
Auf ihrem Weg zum Horizont
...

berlin
20. 2. 2015.  

plasencia

Ponosno javljamo, film nam je u Španjolskoj. Zapadnoj Španjolskoj točnije, autonomnoj zajednici Ekstremadura, pokrajini Cáceres, gradu Plasencia, na festivalu II. International Youth Film Festival Plasencia Encorto. Festival se odigrava od 19. do 21. ožujka 2015. godine, a odabrani fIlm je Z Z Zmaj autorica Lucije Majnarić i Marije Nikolić koji se nalazi u selekciji od 82 filma, zajedno s po jednim filmom Udruge Luža i Škole filma Šipan.
Osim filma tamo će se naći i nešto naših FKVKZ-ovca pa očekujemo i izviješće iz prve ruke, zajedno s fotografijama i dojmovima. Dakle, riječnik u ruke: Hola! Cómo estás?

plasencia
13. 2. 2015.  

tribina

Evo i nekoliko fotografija s održane tribine 12. veljače u kojoj nam je gost bio Darko Horvatić. Dežurni fotograf je, kao i uvijek, Marin Vajdić.

foto foto foto foto

foto
13. 2. 2015.  

tribina

U besplatnom gradskom informativnom mjesečniku "Zaprešić" gost-komentator je član FKVKZ-a Tomislav Krištofić. S nekoliko rečenica osvrnuo se na prošlogodišnji rad FKVKZ-a kao i nekoliko aktualnih zaprešićkih pitanja: Treba li Zaprešiću suvremeno kino, Berlinale u Zaprešiću te ovogodišnju dodjelu Oscara.
Cijeli mjesečnik možete pročitati na web stranici grada Zaprešića, a dotični članak na slici desno.

zaprešić
5. 2. 2015.  

tribina

Prva foto tribina u ovoj godini održati će se 12. veljače, a gost-predavač je fotograf, snimatelj, redatelj, montažer, novinar i još puno više toga, Darko Horvatić.
Darko je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, trenutno zaposlen na HRT-u kao dizajner rasvjete. Kao snimatelj je snimio više od 3500 priloga za informativni program HRTa. Prije rada na HRT-u kao redatelj direktor fotografije snimio je i montirao desetak glazbenih spotova i reklama. Pisao je za Večernji list, Vjesnik, Nacional, Vidi, PcChip, Mens Health, Majstor. Osnivač FotoXXL i technoG besplatnog magazina o tehnologiji. Od 2007 započinje suradnju na video portalu s oko 50 vodećih domaćih doktora veterine, a potom započinje gradnju sličnih portala za uljepšavanje, optičare i bariste, majstore pripreme kave.
Dio foto i video opusa možete vidjeti na crnobijelo, salicakave, kao i vimeo stranici.
Tribina započinje kao i uvijek u 19,00 sati, moderator je kao i uvijek Marin Vajdić, a prisustvo je kao i uvijek besplatno.

darko

 

 

siječanj 2015.

23. 1. 2015.  

hfs

Prenosimo vijest sa stranice HFS-a:
Predstavnici Hrvatskog filmskog saveza, mladi filmaši Rebeka Čuljak i Miran Ratković dobili poziv od Giffoni Experience-a za POSEBNE ČLANOVE ŽIRIJA!
Ovakav poziv, saznajemo u objašnjenju, dobivaju samo oni sudionici Giffoni festivala koji su se "svojim prisustvom na festivalu posebno istaknuli". Tijekom prošlogodišnjeg festivala Jura Troje, koji je tamo vodio Rebeku, Mirana i Luciju, je izjavio: "Ja sam najponosniji voditelj!" A mi možemo reći: "E, baš nisi Jura! Mi smo još ponosniji!"
Čestitke Miranu i Rebeki i puno uspjeha na ovogodišnjem Giffoniju koji će se održati od 17. do 26. 7. u Italiji! S njima će ići još dvoje mladih predstavnika iz Hrvatske i sudjelovati u radu festivala. Uopće ne sumnjamo kako će i ove godine zablistati i učiniti sve nas ponosnima.
Cijeli članak uz poziv ostalim filmašima možete pročitati ovdje.
P.S. Na ovom mjestu stoji emoticon 'proud face'.

foto
16. 1. 2015.  

zimske

Zimske radionice su gotove, ali i nisu gotove. Ustvari, radionice su gotove, ali filmovi se još rade. Osnovnoškolci su snimili animirani film, a ostaje još snimanje zvuka i montaža. Srednjoškolci pak, u suradnji sa Zaprešićkim kazalištem, rade na opsežnijem projektu, odnosno igranom filmu.
Filmovi će uskoro, a do onda prilažemo nekoliko fotografija sa snimanja.
P.S. Hvala Nikolini na fotkama.
foto foto foto foto
foto foto foto foto

foto
1. 1. 2015.  

bozic

Svim članovima, prijateljima i suradnicima želimo sretan Božić i uspješnu 2015. godinu.