fkvkz

Dobrodošli u Foto kino video klub Zaprešić!

Vijesti

Najave

Istaknuto

Odabir publike

Animirani film Dom Robertine Filković i Tee Pšeničnjak osvojio je audience choice award u kategoriji autora 15 - 18 godina na Ocean Youth Eco International Film Festivalu. Ovaj godišnji festival okuplja filmove mladih autora do 18 godina, a čiji filmovi su fokusirani na podizanje svijesti o zaštiti oceana. Festival je održan 8. i 9. lipnja 2022. u Renaissance Collegeu u Hong Kongu, a u projekcije bilo je uvršteno deset filmova iz SAD-a, Španjolske, Rusije, Republike Koreje, Poljske, Australije i Hrvatske. Svi filmovi bili su dostupni online i moglo se glasovati za najdraži film. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u spomenutoj anketi, naročito onima koji su glasovali za Dom, a djevojkama čestitamo na nagradi.

...manje

više...

Bon Appetite!

Jučerašnjom projekcijom završila je međunarodna radionica u sklopu eTwinning projekta čiji je nositelj OŠ Otona Ivekovića iz Zagreba. Riječ je o projektu Bon Appetite, Europe! u kojoj, uz Hrvatsku, sudjeluju i učenici iz Španjolske, Portugala i Češke Republike. Kod nas se tijekom tri dana, od 6. do 8. lipnja, odvijala radionica animiranog filma kao i završna svečanost 10. lipnja kada je i premijerno prikazana radna verzija animiranog filma te reportažni zapisi sa same radionice. Sudionike radionice i goste i roditelje ispred grada Zaprešića pozdravio je zamjenik gradonačelnika Alan Labus koji je sudionicima, zajedno s ravnateljicom OŠ Otona Ivekovića Biserkom Šćurić i voditeljicom projekta profesoricom Vlastom Kovačević Herzog podijelio diplome. Nadamo se kako je dvadesetpetero polaznika ponešto naučilo tijekom radionice, a prije svega i se dobro zabavilo. Film će se, nakon završnog peglanja, moći vidjeti i na stranici FKVKZ-a.

...manje

više...

Sve vijesti


27. Filmska revija mladeži
6.-10. 9. 2022.


60. Revija djece
29.9.-2.10. 2022.

Ljetne filmske radionice
27. 6. - 9. 7. 2022.

A sada nešto potpuno drugačije!
Ljetne filmske radionice u FKVKZ-u namijenjene su osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji mogu tijekom dva tjedna snimiti film: igrani, animirani, dokumentarni, eksperimentalni ili bilo koje druge vrste, ovisno o dogovoru i odluci samih polaznika.
Radionice su besplatne, kako za članove kluba, tako i za one koji do sada nisu bili uključeni u filmsko stvaralaštvo. Dakle, nije potrebno nikakvo predznanje, tek dobra volja i možda kakva ideja za film. Ovo je idealna prilika za sve koji tijekom školske godine nemaju vremena ili mogućnosti posvetiti se filmu, kao i one koji bi htjeli vidjeti kako nastaje film, počevši od scenarija do završne montaže.
Radionice započinju u ponedjeljak, 27. lipnja u 10 sati kada će se dogovoriti termini za rad, posebno osnovnoškolske grupe, a posebno srednjoškolske, i završavaju 9. srpnja. Prijaviti se možete, ali i dobiti detaljnije informacije pozivom na broj 01/4001565 ili e-mailom na fkvkz@fkvkz.hr ili osobnim dolaskom na adresu kluba Trg žrtava fašizma 11, Zaprešić, tijekom radnog dana između 9 i 15 sati.
Veselimo se našem filmskom druženju.

Promo video

Učlanjeni u

zztk

ztkzž

hfs

free counters